Grad

GRAD DUBROVNIK: Imamo izvrsnu posezonu zahvaljujući sportskim natjecanjima

atletika otvoreno prvenstvo 2024 41

Sukladno strateškim smjernicama i strategiji brendiranja, Dubrovnik se sve jače profilira kao poželjna sportska destinacija izvan glavne turističke sezone. Kroz ciljano ulaganje u sportske događaje i manifestacije, Dubrovnik je ove godine ostvario značajan uspjeh u posezoni, čime se potvrđuje važnost sporta kao još jednog pokretača održivog turizma te uspješnog modela produljenja turističke sezone – ističe se u priopćenju za medije Grada Dubrovnika.

Održavanjem brojnih sportskih događanja tijekom listopada, Dubrovnik je potvrdio status destinacije koja privlači tisuće sudionika, njihovih timova i pratitelja. Ovog mjeseca Grad je posjetilo više od 2000 sportaša, među kojima se ističe 600 atletičara na međunarodnom Otvorenom prvenstvu Dubrovnika, 200 triatlonaca na prestižnom natjecanju Earth Sea & Fire te 500 sudionika Spartan Trail utrke. Također, Dubrovnik Open u taekwondou okupit će više od 600 natjecatelja. Vrlo posjećena je bila i međunarodna auto brdska utrka 24. Nagrada Dubrovnika ‘Memorijal Željko Đuratović’ – ‘Trofej Dubravko Čikor’ dok će se finalno natjecanje autoslaloma održati na stazi Mirinovo krajem mjeseca, uz sudjelovanje preko stotinu vozača.

– Naša intencija prilikom organiziranja brojnih sportskih događanja je oduvijek bila produljenje turističke sezone. Dubrovnik je ove godine pokazao ono što nije nijedan hrvatski grad, a to je jaka predsezona, jaka i snažna posezona i stabilna sezona. Upravo na takav način Dubrovnik ostvaruje nevjerojatne brojke – istaknuo je gradonačelnik Mato Franković.

Predviđanja i projekcije za naredne godine dodatno ohrabruju – uz već vidljive pozitivne rezultate i zadovoljstvo sudionika, predviđa se daljnje jačanje turističkog prometa u ovom segmentu kroz povećanje broja sportskih manifestacija i partnerstva s međunarodnim sportskim institucijama. Nadodajmo kako gradska uprava kontinuirano sufinancira brojna sportska događanja putem proračunskih sredstava, čime se nastavlja unapređenje Dubrovnika kao jedinstvene sportske destinacije koja nudi infrastrukturne i organizacijske uvjete na visokoj razini.

Banner 300x250 DU 1

Ovi rezultati pokazuju koliko sportska ponuda doprinosi obogaćivanju turističke slike Dubrovnika, pružajući uz gostoljubivost i autentičnost, ujedno i bogatu lepezu sportskih sadržaja za posjetitelje i profesionalce.

Zahvaljujući strateškim ulaganjima i potpori grada, Dubrovnik je u 2024. godini učvrstio vodeću poziciju među turističkim destinacijama Hrvatske, pokazujući kako posezona može biti jednako atraktivna i profitabilna kao i vrhunac turističke sezone. Ovaj model, koji podržava održivi i kvalitetan turizam, nastavit će se razvijati i u budućim mjesecima, čime će Dubrovnik dodatno osnažiti svoju poziciju na globalnom turističkom tržištu kao destinacija koja nudi bogat sadržaj čitavu godinu.

Pročitajte još

Tko je u ponedjeljak i utorak bez struje?

Dulist

Franković povodom Godine UNESCO-ve svjetske baštine poručuje: “Zaštita kulturnog naslijeđa nije samo obveza prema prošlosti, ona je i zavjet budućnosti”

Dulist

UTRKA S POGLEDOM Dubrovnik Spartan Trail spojio sport, prirodu i kulturu

Dulist