Politika

Gotova sjednica Predsjedništva: SDP okreće ploču!

sdp logo

U središnjici SDP-a na Iblerovom trgu danas je održana sjednica Predsjedništva stranke, koje je raspravljalo o smjeni ministra financija Slavka Linića, donosi dnevnik.hr.

Nakon dva i pol sata rasprave sjednica je bila gotova, no samo je tajnik SDP-a Igor Dragovan dao unaprijed dogovorenu izjavu.

Potvrdio je kako se raspravljalo u slučaju smjene Slavka Linića, ali i da SDP sad okreće ploču te se u potpunosti koncentrira na uspjeh stranke na izborima za Europski parlament.

Prema neslužbenim informacijama sednica je dugo trajala jer je premijer Milanović svim članovima pričao sve što zna o slučaju Spačva, naveo je svoje razloge za smjenu bivšeg ministra financija, a potom su gotovo svi članovi Predsjedništva rekli što misle o tom slučaju i Slavku Liniću i činjenici da je to napravljeno bez njihova znanja.

Na pitanje kada bi se Glavni odbor trebao sastati, Leko je, s prozora SDP-ove središnjice kratko odgovorio: “Dogovorit ćemo se”.

Glavi odbor je, po Statutu SDP-a, jedino stranačko tijelo ovlašteno sazvati izbornu konvenciju stranke.

Izborna konvencija saziva se još i na zahtjev najmanje pet županijskih organizacija SDP-a.

Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina novinarima je ponovio kako se ne slaže s načinom na koji je premijer Zoran Milanović smijenio Linića i da ne podupire Milanovića u toj odluci.

– Ne slažem se s načinom smjene kolege Linića, smatram da general koji se olako rješava svojih časnika često na kraju ostane sam- ponovio je Komadina.

Suprotnog je stava član Predsjedništva Željko Jovanović, koji podržava premijerovu odluku.

– Ovo je bila odluka premijera; on je taj koji je dao mandat, on je mandatar i da bi Vlada mogla funkcionirati mora postojati povjerenje između premijera i članova Vlade. Ako ne postoji, onda to ne funkcionira. Premijer je morao donijeti odluku, odluka je u cilju normalnog funkcioniranja Vlade i ja je podržavam. Sutra ću možda ja izgubiti povjerenje i otići ću, od toga neću raditi halabuku – rekao je Jovanović.

Uvjeren je da stranka zbog Linićeve smjene nije u krizi.

 

Pročitajte još

OCJENA GRADONAČELNIKOVOG RADA Marčinko: Transparentnost je mrtvo slovo na papiru

Andrea Falkoni Račić

Gradsko vijeće zbog 176 točaka u dva dana! Ponavlja se dio natječaja za dozvole na pomorskom dobru

Dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ Prometne gužve ne rješavaju stupićima na Pilama, nego semafori na Ilijinoj glavici

Dulist