Kultura

GOSTOVANJE CRNOGORSKOG TEATRA Kultni Vojnovićev ‘Ekvinocijo’ na daskama KMD-a

002ekvinocijo

Kultni ‘Ekvinocijo’ Iva Vojnovića zaigrat će u nedjelju 22. prosinca u Kazalištu Marina Držića s početkom u 19.30 sati.

Riječ je o nastavku suradnje KMD-a i CNP Podgorica, a predstavu je režirao gospar Ivica Kunčević. Nakon uspješnog gostovanja predstave ‘Alkestida’ u Crnoj Gori proteklog mjeseca, sada u Dubrovnik stiže hvaljeni komad koji uvijek iznova intrigira gledatelje, ističu iz KMD-a.

Priča ostavljene žene – majke teško može zaobići melodramatično. A i zašto bi? Ono što je iz našeg pogleda, možda, sapunica, za te primorske žene, zavijene u crno, krvava je zbilja. Vojnović ih, kao svaki ozbiljan autor, osjeća i iz njihove istine. Taj patetični Vojnović zna biti neočekivano kritičan prema svije­tu kojeg voli. Zanesenost i zasanjanost njegovih uznositih lica, uglavnom je očajnički bijeg od stvarnosti – jer ona je, naravno, drugačija nego što je oni hoće vidjeti.

Velika Scena KMD-a ugostit će preko 20 glumaca u ansambl predstavi CNP Podgorica, a od mnogobrojnih uloga ističu se: Jele, Ivova majka – Varja Đukić, Vlaho slijepi – Mirko Vlahović, Ivo Ledinić, meštar na škaru – Momčilo Otašević, Frano Dražič, kapetan pomorski – Goran Vujović.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist