Peti dubrovački Good Food Festival ove godine će trajati čak sedam dana, od 15. do 21. listopada.
Tijekom čitavog festivalskog tjedna održavat će se Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda na Pilama, a dubrovački restorani nudit će posebno osmišljene festivalske menije po promotivnim cijenama.
Na Sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda mogu se pronaći domaći, ekološki uzgojeni i na tradicionalan način pripremljeni proizvodi. Festivalski posjetitelji na Pilama mogu probati i kupiti džemove, med, likere, vino, sireve, pršut i brojne druge domaće proizvode.
Ovogodišnja posebnost je kućica ‘Arepa de Ricardo’ na kojoj se može kušati tradicionalna venezuelanska arepa, tj. tradicionalni venezuelanski ‘kruh’ koji se ističe i kao simbol nacionalnog identiteta i kulturne baštine.
Vrijedni kuhari tridesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a moći će se kušati tijekom cijelog festivalskog tjedna. Good Food Festival tako je prilika za posjetiti nove restorane i nova jela! Restorani koji sudjeluju u festivalskom tjednu su: Gradska kavana Arsenal, Banje Beach, Oyster & Sushi Bar Bota, Bistro 49, Restoran Buono, Chihuahua Cantina Mexicana, Kavana Bistro Dalmatino, Domino, Restoran Gusta Me, Klarisa, La Capella terrace & restaurant – The Pucić Palace Hotel, Hotel Lero Piano bar, Magellan, Moskar – Street Food, Orka, Orsan, Pantarul, Porat, Rhea Silvia wine & tapas bar, Rozario, Stara Loza, Sunset Beach Trattoria, Taj Mahal -Hotel Lero, Taj Mahal – stara gradska jezgra, Tavulin, Konoba Veranda i Zuzori.
Uz već tradicionalni i među domaćima vrlo omiljeni Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda na Pilama te nezaboravan Tjedan dubrovačkih restorana, festivalski program donosi i vinokušnje, gastro ture te posebnu festivalsku ponudu slastica u pastićerijama i hotelima. Više možete pročitati u programskoj brošuri.
Bogata ponuda koja se iz godine u godinu sve više povećava potvrđuje kako su gurmanski dani Good Food Festivala uistinu najukusniji dubrovački tjedan!