Aktualno

GODINA JE DANA OD JELINOG NESRETNOG DOGAĐAJA ‘Hvala vam za srčane donacije u teškim vremenima’

jelin korak

Prošla je točno godina dana od nesretnog događaja kada je Jelena Mušćet rođena Čučuk, za vrijeme popodnevne biciklističke rekreacije, doživjela srčani arest uslijed koje je nastala hipoksija i edem. Njena obitelj na stranici ‘Jelin korak’ podijelila je sve aktivnosti nakon mjesec dana od pokretanja incijative pomoći za njeno ozdravljenje. Prenosimo objavu u cijelosti.

Dragi prijatelji dobre volje,
danas je točno godina dana od Jelinog nesretnog događaja. Kako i tada, tako i sada, svaki novi dan je nova bitka za Jelin ponovni prvi korak.
Prošlo je nešto više od pet mjeseci otkako smo Jelu doveli iz Krapinskih toplica. U ovih pet mjeseci smo napravili možda malen, ali nama veliki napredak: Jele ponovno guta, komunicira, piše, čita, ponekad samostalno jede i pije, ruke i noge se polako ispravljaju, a i počela je samostalno mijenjati položaj u krevetu. Također, u zadnje vrijeme kod nje je sve više izraženija želja da se digne iz kolica na svoje noge te ona neumorno pokušava, ali kontrakture zdjelice i kukova je ograničavaju.

za jelin korak 2
U mjesec dana inicijative, dragi ljudi, skupili ste oko 450.000,00 kuna (kunski i devizni račun) što nam je dovoljno za neko vrijeme. Hoće li nam to pak biti dovoljno za Jelin ponovni korak, ne znamo zbog same prirode bolesti koja iziskuje dugu i tešku rehabilitaciju. Također, ova nepovoljna epidemiološka situacija, nažalost, povećava troškove oporavka jer sve terapije potrebno je izvršavati individualno. U slučaju da se Jele prije oporavi, preostali iznos dati ćemo u humanitarne svrhe.

za jelin korak 1

A što smo mi napravili u ovih mjesec dana?
U ovih mjesec dana, Jelena ima 10 – 12 fizikalnih individualnih terapija tjedno. U pauzama kada terapija nema i Jele ima slobodnog vremena, s njome se radi kod kuće. Nabavili smo dvije sprave – kinetec kojim vježbamo noge i koljena te inverzijski gravitacijski stol za istezanje kičme što je posljedica dugotrajnog sjedenja u jednom položaju. Također, krenuli smo s preinakama životnog prostora. Nažalost, još uvijek ne možemo pronaći logopeda-defektologa koji bi bilo spreman raditi s Jelom. Ono što nam zasigurno u bližoj budućnosti predstoji jesu operacije kukova i nogu. Kroz nekih pola godine, čeka nas operacija – fibrotomia u inozemstvu kako bi uspjeli noge ispružiti na 160 stupnjeva. Kada će biti operacija kukova, ne znamo s sigurnošću jer fizikalnim terapijama pokušavamo što više razbiti kontrakture kako bi operacija bila što lakša.
Hvala vam što ste prepoznali njezin dosadašnji napredak kao nadu za ponovni korak i uplatili vaše srčane donacije u ovako teškim i neizvjesnim vremenima.

za jelin korak 3

Želimo zahvaliti i svim onim ljudima koji su nam ponudili pomoć i podršku na bilo koji drugi način. Također, koristimo ovu priliku da se zahvalimo i don Marinu Mariću, svećeniku koji je tek nedavno stigao u našu župu, što se velikodušno i otvorenog srca zauzeo za ovu inicijativu.
Sve ovo, nama je od izuzetne važnosti za Jelin oporavak i uvelike nam je olakšalo dovoljno tešku situaciju.

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist