Aktualno

GLUMCI MIDSUMMER FESTIVALA U DUBROVNIKU Premijera mjuzikla ‘Put oko svijeta u 80 dana’

Premijera mjuzikla Put oko svijeta u 80 dana 5

Glumačka družina ovogodišnjeg Midsummer Scene Festivala posljednjih je dana upoznala Dubrovnik. Iako je u početku bilo dosta kiše, koja ih je podsjetila na englesku svakodnevicu, zadnjih nekoliko dana Grad je u punom sjaju. Kao što smo i očekivali, sve ih je ostavio bez daha. Mjuzikl “Put oko svijeta u 80 dana” premijeru ima u četvrtak, 22. lipnja i igrat će se na Lovrjencu sve do 5. srpnja.

– Nastup na Lovrjencu je ogromna privilegija. Osjećate teret povijesti na svojim leđima, a zagrijavanje prije predstave, uz prekrasan pogled na cijeli grad, vrhunski je luksuz. Da ne spominjemo niz nevjerojatnih glumaca koji su igrali u tvrđavi. Bez pritiska – izjavio je simpatični Francuz Leo Elso, koji je uz ulogu u mjuziklu i njegov skladatelj.

– Ove ću godine imati stoti nastup na Lovrjencu. Čudan je osjećaj biti producent i glumac istodobno. To je spoj roditeljskog i suigračkog odnosa. Moram ih uvijek upozoriti na vrućine, kamen, kako čuvati glas na suncu. Također im kažem da je Midsummer uvijek spoj britanskog i hrvatskog mentaliteta i da uvijek trebamo uvažavati međusobne razlike – govori Filip Krenus.

Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Sean Aita, glazbu je skladao glumac i skladatelj Leo Elso koji ujedno i igra ulogu Passepartouta, Juliana Barros je Miss Aouda, Rhianna Goodwin je Samantha Graham i Batuclar, Julian Harries je Mr. Fix, dok je hrvatski glumac s engleskom adresom, Filip Krenus Mr. Fogg. Kostimograf i scenograf je Roberto Surace, dizajner svjetla Aleksandar Saša Mondecar, a dizajner video projekcija Nikola Kapidžić.

– Prvi dan proba otišli smo na vrh Lovrjenca i uživali u pogledu. Sjećam se da sam pomislila: Wow, tako sam sretna što nastupam ovdje – Izjavila je Rhianna Goodwin, koja igra dvadesetak uloga koje prolaze vratolomnom brzinom i u predstavi svira flautu, harmoniku i ukulele. Usto je još i pomoćnica koreografa.

Njena je pak kolegicea Juliana Barros već uživala u gastro delicijama dubrovačkog kraja. – Probala sam dosta jela od ribe i hobotnice i božanstvena su. Prava konkurencija mojoj domovini Portugalu, koja je također poznata po ribljim delicijama – navela je.

S Lovrjenca ćemo zajedno otići na vratolomno putovanje oko svijeta u društvu gospodina Phileasa Fogga i njegovog sluge Passepartouta. Svjetska praizvedba nove uglazbljene verzije klasičnog romana Julesa Vernea obećava pregršt zabave, romanse i pustolovina. Svakako se može očekivati poveća doza slapsticka, can-can plesačice, let balonom, željeznička nesreća, slonovi i zarazne melodije.

Ovaj je mjuzikl po narudžbi napisan i skladan za tvrđavu Lovrjenac, a festival Midsummer Scene pružit će nezaboravan ljetni doživljaj svim posjetiteljima.

– Pričat ću svojim prijateljima o nevjerojatnoj ljepoti Grada i obale, o odličnoj hrani i o tome koliko su ljudi ovdje nevjerojatno ljubazni i gostoljubivi – zaključio je Julian Harries.

Midsummer Scene projekt je Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice za ovogodišnji Midsummer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u Luži, TZ grada Dubrovnika na Pilama, te sat vremena prije početka predstave na Lovrjenac.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist