Aktualno

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

divlja liga ukrcavanje putnici gliser

Udruga Divlja liga je u srijedu 17. srpnja prijavila voditelja brodice “937 DB” (vlasnik N.P), da je navedenim gliserom, koristeći vanbrodski motor “Mercury 250”, prešao preko plažnog konopa i zašao u morski dio kupališta President, pa je pristao uz obalu tog kupališta. Zatim je ukrcao osam putnika te isplovio izvan zone kupališta omeđene spomenutim zaštitnim konopom, prenosi Morski.hr.

Nakon toga je gliser, kako navode iz Udruge, pristao uz drugi gliser istog vlasnika da bi se četiri putnika prekrcala u taj drugi gliser, te su zatim oba glisera otplovila u pravcu Kalamote.

– Osim glavnog prijavljenika, mi proširujemo prijavu i na odgovornu osobu tvrtke Valamar, jer je kupalište President koncesionirano (koncesionar je tvrtka Valamar), koja nije poduzela ništa da spriječi nezakonit ukrcaj putnika. Štoviše, mi smo uvjereni da koncesionar surađuje s glavnim prijavljenikom, jer su putnici na ukrcaj došli kroz hotel President, a plažni radnici su bili apsolutno pasivni – poručuju iz Udruge.

Inače, članak 50., stavak 2. Pravilnika o uvjetima i načinu održavanja reda u lukama i na ostalim dijelovima unutarnjih morskih voda i teritorijalnog mora RH zabranjuje pristajanje, sidrenje, privez, boravak i plovidbu plovnih objekata u području uređenog kupališta.

Foto: Divlja liga

Pročitajte još

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist