DuList INUrednički izbor

GLAZBENA POSLASTICA Božićni koncert Folklornog ansambla Linđo

Lindjo tradicionalni Bozicni koncert 18

Tradicionalni božićni koncert Folklornog ansambla Linđo održan je ove nedjelje navečer u Crkvi Male braće. Publika je imala priliku čuti mušku, mješovitu i žensku klapu te mješoviti zbor i orkestar Linđovog ansambla koji su izveli kolende i božićne napjeve iz raznih dijelova Hrvatske. Na samom početku koncerta naglašeno je kako su hrvatske pučke božićne pjesme zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske te, da su kao takve, najljepši dio slavlja rođenja malog Isusa. One se pjevaju u crkvama diljem Hrvatske, ali i u domovima, obiteljima, tamo gdje i jest pravi izvor naše vjere, običaja i svega onoga što jesmo. Kao što je Isusovo rođenje dar svim ljudima, tako su i Linđovci kroz ovaj koncert darovali publici svoje osjećaje koje baštine više od 50 godišta. Štoviše, ovim je koncertom zaključena 2019. godina, a Linđovci su najavili ulazak u slavljeničku 55. obljetnicu ovog folklornog ansambla.

Okupljenima se obratio i gvardijan Franjevačkog samostana Male braće fra Veselko Grubišić čestitavši svima Božić te naglasivši kako su upravo Linđovci poput anđela u pratnji malog Isusa koji pjesmom navješćuju mir ljudima dobre volje.

-‘Veselje ti navješćujem puče kršćanski’ odjekivalo je večeras u ovoj našoj franjevačkoj crkvi. Još uvijek smo u božićnoj osmini i raspoloženju pa je red da još uvijek iz svih grla pjevamo, a ima mjesta da, kao što je i David pred zavjetnim kovčegom od radosti plesao, i mi ovdje zaplešemo jer nam se kralj u Betlehemu rodio. Bez oružane pratnje, okružen anđelima koji ljudima navješćuju mir ljudima dobre volje. U ime moje franjevačke braće velika vam hvala. Ljudima treba naviještati radost i mir, a vi to upravo i činite – istaknuo je fra Veselko Grubišić.

Tko je sve uživao u Linđovom božićnom koncertu, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist