DuList INUrednički izbor

Glazbena diva Radojka Šverko oduševila koncertom u Excelsioru

radojka sverko excelsior 3

Hrvatska glazbena diva Radojka Šverko održala je u srijedu navečer koncert u prepunom Abakus Piano Baru hotela Excelsior. Svoj prvi nastup u ovom dubrovačkom visokokategorniku, u sklopu programa ‘Advent u ALH’ započela je s američkim jazz standardima, otpjevala je i pjesmu ‘As time goes’ iz filma Casablanca.

Izvedbom pjesme ‘Everything I do, I do it for You’ Bryana Adamsa oduševila je sve prisutne. Istaknula je u pauzi između pjesama publici: ‘Načinom kojim me slušate dajete mi neizmjerno puno snage’.
Na početku svog nastupa rekla je kako joj je izrazito drago što je u Dubrovniku. Program za večerašnji nastup osmislio je njen dugogodišnji prijatelj i kolega Vladimir Babin.

-Nikad ne znam što me na pozornici čeka kad je dotični profesor za svojim instrumentom – rekla je Šverko. Poručila je publici kako joj je vruće te da se nada da to neće utjecati na sve ono što im kroz pjesmu i tekstove želi podariti. Našalila se i rekla: ‘Ako mi se frizura i šminka pokvare, nemojte zamjeriti’ te zaradila veliki pljesak.

Inače, Radojka Šverko je pjevačica raskošnog volumena glasa, boje i sa zapaženim nastupima na brojnim festivalima u zemlji i svijetu.
U nizu priznanja i iznimnom glazbenom doprinosu tijekom dugotrajne karijere, među osvojenim nagradama Radojke Šverko ističu se ‘The Most Outstanding Performance’ 1970. na festivalu u Rio de Janeiru, čime postaje prva umjetnica koja je ovo priznanje dobila nakon glasovite Janis Joplin.

Pročitajte još

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist