Kultura

Glazba Ston zvukovima Dalmacije oduševila publiku u Gorskom kotaru

Glazba Ston nastupila je na Prvom proljetnom koncertu održanom 15. travnja u Ravnoj Gori u Gorskom kotaru u organizaciji Puhačkog orkestra KUD-a “Sloga” iz Ravne Gore.

Na koncertu međunarodnog karaktera uz Glazbu Ston nastupio je i KUD godba na pihala Semič iz Slovenije te domaćini, Puhački orkestar KUD-a “Sloga” Ravna Gora. Prvi proljetni koncert nastao je nakon uspješne suradnje koja je započela 2019. godine kad je Puhački orkestar iz Ravne Gore gostovao na Međunarodnom festivalu puhačkih orkestara u Stonu koji od 2011. godine organizira Glazba Ston.

Nakon vikenda u Gorskom kotaru, obilaska Ravnogorske zelene tržnice, Proljetnog sajma u Delnicama te druženja u Izletištu Šumska bajka u Liču, Glazbu Ston već sljedećeg tjedna očekuje novo putovanje. Od 29. travnja do 1. svibnja boravit će u Križevcima na poziv Gradskog puhačkog orkestra Križevci. Nastupit će na međunarodnom festivalu puhačkih orkestara POOHfest u subotu, 29. travnja u paviljonu na trgu Josipa Jurja Strossmayera s početkom u 18 sati.

 

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist