DuList IN

‘Glazba daje čovjeku slobodu’

amira medunjanin

– Malo me je i strah, naime posjećujem Dubrovnik svake godine, zaletim se makar 'na kafu', no prvi puta pjevam i eto… valjda će biti u redu – istaknula nam je u razgovoru prije koncerta, uz veliki osmijeh, Amira Medunjanin, prva dama sevdaha na ovim prostorima.

Amira nastupa večeras u Lazaretima, u sklopu ljetnog kulturnog programa Art Radionice Lazareti, a kroz godine rada, potvrdila je status jedne od najcjenjenijih, moglo bi se reći, 'world music' zvijezda etno glazbe.

No, unatoč snazi glasa, sigurnosti i beskrajnoj energiji koju isijava iz sebe, Amira se itekako, s mrvicu treme čak, sprema za dubrovački koncert. Kaže tako da je odvijek imala želju nastupiti, no tek se večeras želja po prvi puta ostvaruje.

–  Zaista, prvi mi je koncert u Dubrovniku, što me zaista raduje – ističe uz osmijeh, a napominje kako i uz sebe ima fantastičnu ekipu, Boška Jovića i Edvina Hadžića.

– Boško Jović na klasičnoj gitari i Edvin Hadžić na kontrabasu – to je sastav u kojem smo nastupali širom Hrvatske i zaista smo uživali na svakom koncertu. S obzirom da nam je ovo prvi nastup u Dubrovniku, planirali smo predstaviti poseban program, kako bi se i publika i mi prisjetili nekih starih dobrih pjesama – najavila je Amira.

No, kako bira pjesme, tek je posebna zanimljiva priča. Naime, Amira ističe kako joj nekad čak i usred koncerta 'sine', pa promijeni repertoar, a nekad ga čak i slaže tek pola sata prije koncerta. Svakako, bira pjesme u skladu s atmosferom tokom koncerta, prilagođava se publici, kaže.

Smatra i kako je glazba tu kako bi obogatila i usrećila svakog.

– Mislim da nemamo baš puno vremena na ovom svijetu da bi se bavili nebitnim stvarima, a glazba daje čovjeku slobodu u svakom pogledu i ne treba zanemarivati snagu emocija koju budi u nama… – istaknula je Amira prije večerašnjeg koncerta.  
 

Pročitajte još

Tanja Matić Jovanović provodi godišnji odmor u rodnom Dubrovniku

Dulist

PIŠE PAVO JANČIĆ ‘Sunčanje na Mjesecu ili kaj je to Jupa?’

Dulist

Jelena Perčin i Ante Gelo zajedno plove na ‘Oliveru’ prema Korčuli

Dulist