Aktualno

Glavna urednica DUTV-a: ‘Odlučili smo do kraja ostati prvenstveno ljudi’

dutv djelatnici

Gasi se Dubrovačka televizija. U četvrtak prestaje s radom, a djelatnici su se ranije oprostili s gledateljima i istaknuli kako je to veliki gubitak za Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju. Marija Njavro, glavna urednica Dubrovačke televizije, na društvenim mrežama također se obratila na ovu temu.

-Najteži i najemotivniji trenutak u mojih osam godina rada na Dubrovačkoj televiziji – stati pred kamere i oprostiti se od gledatelja, a ne svojom voljom nego voljom drugih. Svima nama koji smo predano radili na uredničkim, voditeljskim, novinarskim, snimateljskim, montažerskim i drugim pozicijama ovo je veliki šok. Odlučili smo do kraja ostati prvenstveno ljudi, pa onda pošteni i profesionalni. Upirati prstom nećemo u nikoga, a odgovorni će se sami prepoznati. Dubrovačka televizija trajala je dugih 18 godina. Brojni kolege u ovom mediju su pekli svoj novinarski zanat. I zato je ovo veliki gubitak za Grad Dubrovnik i Dubrovačko neretvansku županiju – napisala je Njavro.
Brojni su građani u komentarima izrazili podršku i djelatnicima poželjeli sreću u daljnjem radu:
‘Iskreno mi je žao dragi ljudi. Hvala vam na svemu, zaslužili ste svu sreću svijeta, vjerujem iskreno da će vam se svima otvoriti neka druga vrata koja će vam otvoriti nove možda i bolje mogućnosti i perspektive. Podrška od srca za svih vas’, jedan je od komentara.
‘Svim dragim ljudima na fotografiji i onima koji su radili na Du Tv prije želim uputiti iskrenu ljudsku podršku i zahvaliti što ste nam sve te godine pravili društvo u našim domovima radeći svoj posao vrlo profesionalno i kvalitetno. Za dubrovačke prilike i neprilike postavili ste nove, prilično visoke standarde novinarstva i ostavili trajan trag. Želim Vam svima puno uspjeha u daljnjem, nadam se novinarskom radu u nadam se nekoj novoj dubrovačkoj televiziji gdje ćete se boriti za ideale slobodnog istraživačkog novinarstva’, napisao je jedan korisnik.
‘Televizija sa velikim T! Dubrovačka televizija je utkana u svakog žitelja Dubrovnika, kvalitetan sadržaj koji su svakodnevno donosili kvalitetni novinari. Ostat će velika praznina, a još velika žalost da je netko dopustio da se ovakvo nešto dogodi. Sretno Vam dragi ljudi, bit će mi drago sa vama se susresti i ispričati uz bićerin!’, stoji u komentarima.

‘Uvijek je tužno kad se mediji gase…žao mi je svih vas dragi kolege, ali sigurna sam da ćete neka nova vrata naći otvorena da nastavite svoj poslovni put. Radili ste marljivo ovaj nimalo lak posao i nije lako kad ovako iznenada sve to nestane. Hvala na svim divnim suradnjama koje smo imali još od samih početaka ove TV.’, jedan je od komentara ispod objave.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist