Kultura

Gitarist Mak Grgić i DSO s Tiborom Boganyjem ispraćeni ovacijama

dso grgic bogani vedran levi 8

Brojna publika je u četvrtak navečer mogla uživati u veličanstvenom koncertu u Kneževu dvoru. Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Tibora Bogánya, dirigenta poznatog po svojim virtuoznim interpretacijama te uz gitarista, dva puta nominiranog za Grammy, Maka Grgića oduševili su pun auditorij Dvora.
Koncert je započeo Simfonijom br. 7 u G duru Luke Sorkočevića, a potom je uslijedila prava glazbena čarolija – Concierto de Aranjuez španjolskog skladatelja Joaquína Rodriga. Drugi stavak Adagio, solist je posvetio gitaristu i dubrovačkom profesoru Anti Skaramuci, koji nas je napustio početkom ove godine. Izvedbu jednog od najpoznatijih i najljepših gitarskih koncerata svih vremena, publika je nagradila dugim pljeskom te solista Grgića izvela na bis.

U drugom dijelu koncerta publika je imala priliku poslušati Mendelssohnovu Simfoniju br. 4, op. 90 ‘Talijansku’, a maestro Bogányi i Dubrovački simfonijskim orkestar ispraćeni su dugim pljeskom i ovacijama.

U nastavku festivala Dubrovnik u pozno ljeto je večerašnji recital ‘U plesnom ritmu’ nagrađivanog pijanista Ivana Vihora. U subotu 9. rujna slijedi nastup švicarskog zbora Belper i Camerate Zagreb pod ravnanjem Mathiasa Behrendsa i uz solistice Nikolinu Pinko Behrends i Zrinku Posavec. Koncert nosi naziv ‘Nezaboravno ljeto’, a donosi program popularne klasike, filmske i pop glazbe.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist