Politika

Giljača predložio ciljane izmjene i dopune Prostornog plana zbog Marine Frapa; Dobroslavić: Ne bih to mogao prihvatiti’

MARINA FRAPA PASALIC009

Županijska skupština, nakon pljeska za podršku Ukrajini, nastavila se vijećničkim pitanjima. Vijećnika Marka Giljaču zanimalo je je li potpisan ugovor o financiraju ceste Korčula-Račišće kao i je li župan spreman unijeti ciljane izmjene i dopune Županijskog prostornog plana zbog Marine Frapa.

-Mogli bismo time urediti namjenu prostora koja je trenutno u koncesiji Marine Frapa. Sadašnji koncesionar pokazuje odlike nekorektnog partnera. Potrebno je u prostornom planu pokazati jasan stav što o tome mislimo i napraviti izmjene da se prostor namjeni kao komunalna lučica. Župane, hoćete li podržati ove izmjene? – pitao je Giljača Dobroslavića.

Za cestu Korčula- Račišće, odgovorio je župan, očekuje se odluka Ministarstva financija.

-Vjerujemo da će to biti vrlo brzo. Drago mi je da ste vi za taj projekt jer očito je da su većina građana i Grad Korčula za taj projekt od početka. Što se tiče ciljanih izmjena prostornog plana, ne bih mogao prihvatiti da idemo u ciljane izmjene za jedan takav zahvat. Ali,  mi želimo mijenjati prostorni plan budući da ga je svako nekoliko godina potrebno usklađivati s potrebama života i gospodarstva pa vjerujemo da će do izmjena i dopuna doći, nadam se vrlo brzo pa će jedna od tema biti i Marina Frapa. Iako, moramo biti oprezni jer kao legalisti moramo prihvatiti da je koncesija na snazi i ne možemo se praviti da ona ne postoji. Ako bi se koncesija mogla oboriti, sve se vraća na početak i onda bismo s Gradom razgovarali o drugim rješenjima – poručio je Dobroslavić.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist