Aktualno

Geodezija na čijem je čelu bio Almin Đapo mora Europskoj uniji vratiti 526 tisuća eura

almin dapo obuljen korzinek

Geodetski fakultet mora vratiti 526.237 eura u državni proračun. Ovaj iznos, uvećan za zatezne kamate, odgovara ukupnoj svoti koju je fakultet, na čelu s bivšim dekanom Alminom Đapom, dobio za europski projekt Hidrolab. Njime je koordinirao profesor Boško Pribičević, a zbog sumnje na prevaru, obojica su krajem 2023. uhićena tijekom istrage Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), piše Telegram.

Povrat novca sada je naložila Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), sredinom lipnja jednostrano raskinuvši ugovor kojim su prije nekoliko godina Geodeziji dodijeljena projektna sredstva. Aktualni dekan fakulteta Mladen Zrinjski potvrdio je za Telegram da su obaviješteni o raskidu ugovora kao i da tu odluku nisu osporavali. Više od pola milijuna eura moraju vratiti do 17. rujna, do kada će to i učiniti, kazao je dekan.

O tome kako su bivši dekan i profesor Pribičević zloupotrijebili položaj, pisali smo prošle godine, kada je Telegram otkrio i da je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek osobnom odlukom i bez javnog natječaja isplatila 19,1 milijuna kuna s PDV-om Geodetskom fakultetu za dubinsko snimanje zgrada nakon velikih potresa koji su 2020. pogodili Hrvatsku. Više možete pročitati OVDJE.

Pročitajte još

Dubrovački taksisti neće voziti za vrijeme sprovoda poginule kolegice

Dulist

PROMETNI KOLAPS ‘Bolje ostat na poslu, nego u ovu gužvu’

Dulist

VOZAČI OPREZ Prometna nesreća u ulici kralja Tomislava

Dulist