Sport

GENERALNA PROBA ‘Barakude’ slavile protiv Amerikanaca

vaterpolo reprezentacija2

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je SAD sa 12:9 (4:2, 4:4, 1:2, 3:1) na 25-metarskom bazenu na Kantridi u pripremnoj utakmici uoči Svjetske lige.

Druga je to pobjeda Tuckovih izabranika nad Amerikancima u samo tjedan dana. Naime, i na pripremnom turniru u Rimu našu su slavili (14:11).

Ni na Kantridi nije nedostajalo uzbuđenja u meču protiv ekipe koju vodi Dejan Udovičić, a Hrvatska je do ključne prednosti stigla tek u posljednjem dijelu utakmice. SAD je nakon stalnog vodstva Hrvatske ipak uspio doći do 9:9, čak imali i priliku za vodstvo, ali su ‘Barakude’ ipak uspjele odvesti meč u mirnije vode. U redovima Hrvatske najbolji strijelac bio je Antonio Petković s tri pogotka, a s druge strane dvaput su pogađali bivši Jugaš Azevedo te Bonanni.

I Hrvatska i SAD sudjeluju na završnici Svjetske lige u talijanskom Bergamu od 23. do 28. lipnja. sad je odluka na Ivici Tucku, koji listu od 15 kandidata mora skratiti za dva imena. Od Jugaša kandidiraju Bijač, Bušlje, Macan i Obradović.

Hrvatska će u bergamu igrati u skupini A s Brazilom, Mađarskom i Kinom, a u skupini B nastupaju Italija, SAD, Srbija i Australija. U 1. kolu 23. lipnja naši igraju protiv Brazila, dan kasnije s Mađarskom, a potom trećeg dana s Kinom. Pobjednik turnira u Bergamu izravni je sudionik Olimpijskih igara u Riju.

Pročitajte još

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist