Aktualno

GENERACIJA 2014/2015 Čak 80 posto dubrovačkih diplomanata RIT Croatia je zaposleno

RIT Dan Karijera 5

Održan je 16. dubrovački Dan karijera RIT Croatia, sastavni dio obrazovanja američkoga koledža koji svoje studente od prvoga dana priprema za prave poslovne prilike i izazove koji ih na tržištu rada očekuju nakon diplome.

Kao i svake godine, događanje je okupilo nekoliko stotina sudionika – studenata i gospodarstvenika
Uz izravnu komunikaciju s gospodarstvenicima, studenti su po prvi puta imali priliku odslušati 3 panel diskusije koje su okupile neke od vrhunskih poslodavaca i stručnjaka u Dubrovniku:
Prvi panel, 8.45h: KOLIKO JE PRAKSA VAŽNA STUDENTIMA I POSLODAVCIMA?
Moderator: Saša Jurković, posao.hr
Panelisti: Igor Leben, HR menadžer Le Meridien Lav Hotel, Brankica Knežević, Stručni suradnik za trening i razvoj kadrova u Ljudskim potencijalima / Maistra d.d. – Adris grupa, Charlotte Guyot, European partner manager for International Trainee Network, Božidar Bruce Yerkovich, osnivač i direktor Linden Tree Retreat & Ranch.

Drugi panel, 11.30h: POSLOVNE PRILIKE U HOTELSKOJ INDUSTRIJI – kako ih prepoznati i iskoristiti?
Moderator: Kevin Walker, RIT Croatia
Panelisti: Ayhan Basci, direktor Libertas Rixos hotela, Maro Kulaš, direktor Karisma Hotels Adriatic, Kalamota Island Resort, Vlaho Margaretić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam, Damir Lukić, direktor Sheraton Dubrovnik Riviera hotela.

Treći panel, 13.00h: KLJUČNI IT TRENDOVI U 2016. GODINI
Moderator: Domagoj Tolić, RIT Croatia
Panelisti: Ceco Gaković, CityOS Foundation, Vlaho Šoletić, IT manager u tvrtci PHOBS, Matija Miloslavić, IT manager u tvrtci Pixel Design, Dino Cikatić, Software Architect u tvrtci Extension Engine.

– Prvi smo uveli Dan karijera kao relevantno događanje u obrazovanju na ovim prostorima i to nije slučajno. Ovaj oblik nastave studentima pomaže da, u izravnom pristupu s predstavnicima poslovne zajednice, saznaju što tvrtke traže od budućih zaposlenika, ali i dogovore stručne prakse koje vode i do stalnih zaposlenja. Da je važno razvijati praktična znanja i općenito stručnu praksu govori nam i recentno interno istraživnje koje pokazuje da 80% naših diplomanata iz generacije 2014. – 2015. s dubrovačkog kampusa već ima posao. Vjerujem da su ovakva događanja koja organiziramo svake godine doprinijela tom uspjehu – rekao je dekan RIT Croatia Don Hudspeth.

Dan karijera jednodnevno je događanje namijenjeno studentima RIT Croatia i jednom godišnje se organizira na oba kampusa toga koledža (Dubrovnik i Zagreb). Prvi Dan karijera u Dubrovniku održan je 2000., a Zagrebu 2013. godine. Nakon svečanog otvaranja i uvodnog dijela slijede prezentacije tvrtki, dok se u poslijepodnevnim satima održavaju intervjui predstavnika tvrtki sa studentima. Cilj je događanja omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata za izgradnju mreže poslovnih kontakata, održavanje intervjua, pronalazak stručne prakse, sezonskih poslova, pa čak i stalnog zaposlenja.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist