Prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia, u kategoriji najboljih restorana našao se restoran 360 iz Dubrovnika i njegov chef Marijo Curić. Uz njega, u ovoj su kategoriji slavili restoran Monte iz Rovinja i chef Danijel Đekić, zagrebački NAV i chef Tvrtko Šakota, šibenski Pelegrini i njegov vlasnik i chef Rudolf Štefan, restoran Pergola iz Zambratije i vlasnik i chef Fabricio Vežnaver te restoran Zinfandel’s hotela Esplanade u Zagrebu i chef Ana Grgić Tomić. Nagrade najboljim restoranima i chefovima uručene su na gala večeri u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade gdje se okupilo više od 100 vodećih chefova hrvatskih restorana.
Inače, chef godine prema izboru ovog gastronomskog vodiča je Ana Grgić Tomić, chefica restorana Zinfandel’s i Le Bistro u zagrebačkom hotelu Esplanade. Trofej veliki chef sutrašnjice osvojila su tri chefa – Michael Gollenz iz restorana Alfred Keller u hotelu Alhambra na otoku Lošinju, Nikola Marušić iz splitskog restorana PiNKU Fish & Wine te Stiven Vunić, chef i vlasnik restorana Zijavica iz Mošćeničke Drage.
Trofej chef tradicijske kuhinje pripao je Nebojši Rajkoviću iz restorana Čingi Lingi čarda u Bilju, dok je Ana Morgan, iz restorana Morgan u Brtonigli, osvojila Trofej chefa nove tradicijske kuhinje. Trofej mladi talent godine osvojili su Matea Jurec, chefica restorana Loora u Đakovu, te Marko Jantolek, chef restorana Matrix u Zagrebu.
Daniela Kramarić, vlasnica restorana Plavi podrum u Voloskom, osvojila je Trofej za promicanje hrvatske gastronomije i enologije, a restoranu Martinis Marchi na otoku Šolti pripao je Trofej za najbolji servis. Restoran Pandora Greenbox iz Splita osvojio je Trofej za najbolji POP lokal.