Gastro mare i chef Bjelko pozivaju sve ljubitelje fine kuhinje na nezaboravno gastronomsko iskustvo u Kobašu do kraja svibnja. Iz restorana s radošću donose i dijele čitateljima osvježavajući proljetno-morski recept pečenog kokota.
Sastojci:
Kokot 1.5 kg
1/2 kg krumpira
1/2 kg mladog boba
2 vezice mladog luka
2 stručka šparoga
12 komada crnih maslina
2 režnja česna
1 stručak petrusina
Maslinovo ulje
Sol
Papar
2 dcL bijelog vina
Priprema:
Očistiti kokota, zarezati uz kost i napraviti formu ‘leptira’, posoliti i pouljiti s obje strane. Očistiti luk, krumpir, česan. Blanširati krumpir (prethodno narezan na tanke ploške) i bob. Nasjeckati luk na kolutiće. Napraviti pesto od česna, peršina i maslinovog ulja (usitniti štapnim mikserom). Pesto preliti preko krumpira i boba, dodati sol i papar i dobro izmiješati. Dodati masline i rasporediti po plehu za pečenje. Preko povrća položiti kokota tako da koža bude okrenuta prema gore. Zagrijati pećnicu na 250 stupnjeva i peći 35 minuta. Pred kraj pečenja, sve zaliti bijelim vinom i ostatkom pesta i peći još 5 minuta. Blanširati šparoge, začiniti solju i maslinovim uljem, servirati kao prilog uz ribu.
U slast!
Rezervacije: 097 796 8008