Kultura

Frano Mašković utjelovit će Pometa na 65. Igrama

frano maskovic

Dubrovački glumac Frano Mašković glumit će Pometa u Dundu Maroju koji će ove godine biti jedan od premijernih naslova 65. Dubrovačkih ljetnih igara.

Dubrovčaninu iz Zagrebačkog kazališta mladih ovo je velika čast i veseli se povratku na Ljetne igre.
-Veseli me ta uloga, i nadam se da će to biti dobra predstava. Pripreme će biti jednako teške kao i za svaku drugu predstavu. Neće to biti lak posao, ali mislim da ćemo napraviti dobru predstavu – rekao je za duList Frano Mašković. Na pitanje osjeća li tremu zbog toga što će Pometa utjeloviti pred zahtjevnom dubrovačkom publikom, odgovorio je:

– Nemam tremu, ne stignem razmišljati o tome. Premijera je u kolovozu, a ja se jednostavno veselim tom kreativnom procesu – naglasio je.

Pripreme za predstavu počinju u lipnju.

– Vjerojatno će se probe prvo uputiti u Zagrebu, a ja ću u Grad vjerojatno početkom srpnja. Veselim se predstavi i tome što je Dundo Maroje ponovno na Igrama – zaključio je glumac kojeg smo 2008. gledali na Igrama u predstavi Glasi iz planina.

Frano Mašković rođen 1978. godine u Dubrovniku. Diplomirao glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Stalni član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Do sada surađivao s mnogim redateljicama i redateljima; Teom Alagić,Tijanom Zinajić, Paolom Magellijem, Ivicom Buljanom, Brankom Brezovcem, Reneom Medvešekom, Dinom Mustafićem. 2007. godine radi s Jan Fabreom na projektu Requiem for a Metamorphosis (Troubleyn, Antwerpen, Belgija) za Salzburg Festspiele.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist