Aktualno

FRANKOVIĆ ‘Zatvaranje žičare nije konačno rješenje, trebaju platiti dugove iz prošlosti’

mato frankovic

Gradonačelnik Mato Franković prokomentirao je ovog četvrtka zatvaranje žičare na Srđu. 

-Danas smo svjedočili činjenici funkcioniranja pravne države. Jasno je kako žičara nije imala koncesiju od 2011. do danas. To je puno godina i ova gradska uprava odlučila je stati na kraj tom problemu i ovo je samo jedan od procesa rješavanja. Ovo nije naravno konačno rješenje. Konačno je rješenje plaćanje dugova iz prošlosti i potpisivanje novog koncesijskog ugovora. Danas je jasno da žičara ne može raditi i da nitko ne može ovdje raditi što ga je volja nego treba poštovati zakone Republike Hrvatske – rekao je Franković.

Na novinarski upit zbog čega do sada nije došlo do potpisivanja ugovora s Excelsa nekretninama, gradonačelnik je odgovorio kako ‘ima informacije Državnog odvjetništva kako će se uskoro potpisati ugovor i platiti dug’.

-Nadam se da će žičara biti samo kratko zatvorena, ne duže od mjesec dana, ukoliko sve tri strane – Državno odvjetništvo, Grad Dubrovnik i Excelsa nekretnine budu razumne, a vjerujem da će biti. Ovaj problem će se tada brzo riješiti, gosti će biti zadovoljni. Ovo nije loša reklama za Hrvatsku. Poruka je dođite kao investitor u RH, ali poštujte naše zakone – naglasio je Franković.

Iz Excelsa nekretnina ovog su četvrtka priopćenjem istaknuli kako su zbog zatvaranja žičare ‘svi na gubitku’. Gradonačelnik je prokomentirao kako ‘nisu svi na gubitku, već samo Excelsa’.

-Svi ostali smo na čekanju. Kad oni potpišu ugovor, svi će biti na dobitku. Vjerujem da su i oni došli pameti da jednostavno nisu radili po zakonu. Grad Dubrovnik potražuje od Excelse oko 30 milijuna kuna. Očekujemo da ćemo to naplatiti u narednih mjesec dana – zaključio je Franković.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist