Grad

FRANKOVIĆ UZ MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE ‘Vaša snaga i strpljenje primjer su i nadahnuće svima’

c frankovic hgss kljucevi

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj koji se obilježava 1. ožujka.

-Poštovane pripadnice i pripadnici sustava operativnih snaga civilne zaštite,

Upućujem svima Vama čestitke povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite. Ovaj dan prigoda je u kojoj je potrebno skrenuti pažnju na vitalnu važnost postojanja civilne zaštite na području našeg Grada i Republike Hrvatske. Istodobno, potrebno je podsjetiti na Vašu odgovornost, spremnost, požrtvovnost i humanost u proteklim vremenima pandemije COVID – 19 i razornih potresa koji su pogodili kontinentalni dio zemlje.

Razdoblje je to u kojem ste nesebično i s istinskom predanošću brinuli o svakom pojedincu, dokazavši pritom profesionalnost u obavljanju djelatnosti koja zahtjeva određena riskiranja i napore. Za to Vam se u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika neizmjerno zahvaljujem.

Sustav civilne zaštite na lokalnoj i nacionalnoj razini iznimno je bitan faktor zaštite i spašavanja stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara. Grad Dubrovnik u posljednjih pet godina prepoznao je ulogu civilne zaštite što se dokazuje kontinuiranim proračunskim izdvajanjima i donacijama usmjerenim na adekvatno opremanje i osnaživanje žurnih službi.

Sadašnja gradska uprava veliku priliku za dodatna poboljšanja djelovanja pripadnika civilne zaštite uvidjela je i kroz europske fondove, pa je tako u 2021. za Dubrovačke vatrogasce nabavljeno novo navalno vozilo čime je znatno povećana sigurnost i učinkovitost vatrogasne postrojbe. Nadalje, u sklopu projekta E-CITIJENS nabavljena je oprema za slučaj potresa – set seizmičkog uređaja i set za pretrage iz ruševina, te šatori na napuhivanje. Za potrebe HGSS-a nabavljeno je novo interventno vozilo. Iznimnu ulogu ima i Gradsko društvo Crvenog križa zbog čega iz godine u godinu Grad podupire i značajno financira njihov rad, akcije i projekte.

Poštovane pripadnice i pripadnici civilne zaštite, Vaše plemenite i neiscrpne geste solidarnosti ostaju trajno zapamćene. Nastavite i u budućnosti obavljati posao što bolje možete, jer Vaša snaga i strpljenje primjer su i nadahnuće svima nama – stoji u čestitki gradonačelnika Frankovića.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović