Grad

Franković uz Dan vatrogastva: ‘Prvi ste na liniji obrane u svakoj katastrofi’

Gradonacelnik Frankovic s vatrogascima

Povodom Dana vatrogastva i blagdana zaštitnika vatrogasaca, svetog Florijana, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, svim vatrogaskinjama i vatrogascima uputio je čestitku. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

‘Poštovane vatrogaskinje, poštovani vatrogasci,

svima vama koji danas obilježavate svoj dan, dan mučenika i zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana, želim uputiti čestitku i zahvalu za plemeniti i herojski rad koji ulažete za sigurnost i dobrobit naše zajednice.

Prvi ste na liniji obrane ne samo u požarima, nego u svakoj katastrofi bilo djelovanjem prirode, bilo prouzrokovanoj ljudskim faktorom – poplavama, potresima, prometnim i drugim nesrećama. Vi ste naš ljudski štit i brana od svega onog što ni u noćnim morama ne želimo vidjeti, i to gotovo bez iznimke nesebično riskirajući vlastiti život, ulažete sav napor kako biste spasili tuđi.

Iznimno sam ponosan što u vremenu korone nastavljamo rad na poboljšanju uvjeta djelovanja našeg vatrogastva te da smo znatna sredstva uložili u osnaživanje žurnih službi. Uz vatrogasni dom na Osojniku i nabavku prvog broda Orlando, kolektivnim ugovorom konačno smo zajamčili veća primanja i bolje uvjete rada koje ste zaslužili.

Vi ste altruisti, uzor i ponos našeg grada. Želim vam što mirnije i sigurnije radne dane, što manje intervencija i neka vas u obavljanju vašeg poziva čuva vaš zaštitnik sveti Florijan’, stoji u potpisu Franković.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist