Grad

FRANKOVIĆ U MOSTARU Dogovoreno rješenje vodovoda i kanalizacije za Ivanicu

frankovic mostar ivanica

Iz gradske uprave izvijestili su kako je gradonačelnik Mato Franković u subotu sudjelovao u Mostaru u radu drugog koordinacijskog sastanka predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti graničnih područja RH i BiH.

Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji i konkretno o pitanjima sustava vodoopskrbe i odvodnje pograničnih mjesta, poglavito područja Ivanice i Metkovića, ali i o prometnoj povezanosti, unapređenju infrastrukture graničnih prijelaza i otvaranju malograničnih prijelaza radi lakše komunikacije pograničnog stanovništva te o IPA prekograničnim projektima.

Sastanak je osobito značajan za Općinu Ravno jer su između ostalih pitanja dogovorena rješenja za pitanje vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda s Ivanice, što je projekt od strateškog značaja i za Dubrovnik zbog zaštite izvorišta Omble.

Sastanku održanom u Gradskoj vijećnici Grada Mostara u ulozi domaćina prisustvovali su predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i načelnik Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli s hrvatske strane te načelnici općina Ravno, Neum, Čapljina i Stolac Čitluk, redom Andrija Šimunović, Živko Matuško, Smiljan Vidić Stjepan Bošković i Marin Radišić, ali i drugi sudionici. U hrvatskom izaslanstvu bilu su i saborski zastupnik Branko Bačić te direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Koordinacijski sastanci ove prirode priređivat će se redovito, a idući se očekuje već za kroz mjeseca.

Nakon održanog sastanka, članovi izaslanstava posjetili su Studentski dom ‘Dompes’, Mostarski zvonik mira i stari grad Mostar.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist