Grad

FRANKOVIĆ PISAO VRTIPRAH ‘Imate podršku Gradskog vijeća u projektu Studentskog doma’

studentski dom

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je dopis rektorici Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesni Vrtiprah pismo podrške u vezi projekta izgradnje Studentskog doma.

Tekst prenosimo u cijelosti:

‘Poštovana Rektorice,

ovim putem Vam u ime Gradskog vijeća grada Dubrovnika želim izraziti punu potporu u realizaciji projekta Studentskog doma u Dubrovniku. Izgradnja studentskog doma je naš zajednički projekt koji vodi ispunjenju davno zacrtanog cilja, a to je Dubrovnik kao Sveučilišni Grad.

Unatoč brojnim zlogukim prorocima, i ovim putem Vas uvjeravam kako će u nadolazećim mjesecima Gradsko vijeće bez politiziranja i bez prisvajanja osobnih zasluga od strane bilo koga i bilo koje političke opcije Sveučilištu u Dubrovniku biti partner u realizaciji i osiguravanju dostatnih proračunskih sredstava za ovaj projekt, a sve prema potpisanom sporazumu Grada i Sveučilišta.

Žao mi je što pojedince u ovom gradu na čelu s gospodinom Vlahušićem vodi taština, za njih vrijedi krilatica ” Grad to sam JA”. Na sreću, nismo i nećemo biti žrtve taštine jedne osobe jer koga nema bez njega se može.

Poštovana Rektorice, budite uvjereni kako imate punu potporu Gradskog vijeća i kako projekt Studentskog doma i njegovo financiranje od strane Grada Dubrovnika nikada neće doći u pitanje. Sve one koji pitanje projekta izgradnje doma žele politizirati i preko njega skupljati jeftine političke bodove dovodeći taj projekt u pitanje pozivamo da prestanu s takvim djelovanjem i priključe se svim aktivnostima koje su za dobrobit grada, svih nas i naše djece.

A, oblak taštine odnijeti će slijedeći svibanjski maestral.

S poštovanjem,

Predsjednik Gradskog vijeća
Mato Franković’

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist