Politika

FRANKOVIĆ ‘Ovo je prvi put nakon Tuđmana da je HDZ-ov kandidat odnio pobjedu u Dubrovniku’

dobroslavic frankovic hdz

Član predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na konferenciji za medije ovog ponedjeljka osvrnuli su se na rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora. Župan Dobroslavić naglasio je kako su predsjednički izbori u našoj županiji završili velikom, uvjerljivom pobjedom kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar – Kitarović.

-Ona je osvojila 37 posto glasova, Zoran Milanović kao kandidat SDP-a osvojio je 26 posto, a Miroslav Škoro 20 posto glasova. Zahvaljujemo svim bračima koji su izašli na izbore i time pokazali da su zainteresirani za političku budućnost Hrvatske. Posebno zahvaljujemo onima koji su dali potporu Kolindi Grabar – Kitarović, tj. HDZ – u i našoj kandidatkinji. Osvojili smo najbolji rezultat u 18 od 22 jedinice lokalne samouprave. Posebno je važno da smo u Dubrovniku ostvarili izvanrednu pobjedu nakon dugo vremena. U Metkoviću smo također odnijeli pobjedu, dok smo u Pločama i na Korčuli bili gotovo izjednačeni – rekao je Dobroslavić dodavši kako u drugom krugu vjeruju da će dio glasača Miroslava Škora podržati Grabar – Kitarović.

-Smatramo da su oni prirodno kao desnica bliski politici koju ona zastupa, a isto tako vjerujemo da neće dopustiti da Zoran Milanović vodi Hrvatsku idućih pet godina jer to ne bi bilo dobro za državu. Njegov karakter kojim se on toliko diči je čudan i bojimo se da će nas posvaditi sa svijetom kao što je posvadio Hrvatsku pred ulazak u Europsku uniju – rekao je Dobroslavić naglasivši kako je Kolinda Grabar – Kitarović ‘dobro’ odradila svoj petogodišnji mandat te da ima dobar program za idućih pet godina.

Gradonačelnik Mato Franović istaknuo je kako se u Dubrovniku prvi put nakon dr. Franja Tuđmana dogodilo da je predsjednički kandidat iz redova HDZ-a osvojio najviše glasova u Dubrovniku.

-Pred nama je drugi krug, a obično se kaže da je on kao novi izbori. Pred nama su dva političara koji su već dugo godina prisutni na političkoj sceni Republike Hrvatske. Hrvatski narod će moći izabrati, a jako dobro znamo kako je Milanović vodio Vladu RH u svome četverogodišnjom mandatu. To je definitivno bila najlošija Vlada u povijesti Hrvatske. Ne možemo zaboraviti i na činjenicu da se Milanović držao one ‘mi i oni’, a ni njegovu izjavu kada je rekao da je Hrvatska ‘slučajna država’. Vjerujem da će birači jasno znati prepoznati razliku među kandidatima i uvjeren sam da će u drugom krugu Kolinda Grabar – Kitarović, aktualna predsjednica biti i buduća predsjednica Hrvatske – zaključio je Franković.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist