Politika

Franković: Očekujemo udarce ispod gležnjeva

hdz dubrovnik frankovic bacic 010916

Kandidat HDZ-a za Hrvatski sabor u desetoj izbornoj jedinici Mato Franković rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako je svima jasno da je čelnik SDP-a Zoran Milanović sam pustio u javnost snimak s braniteljskim udrugama kako bi ušao u desni birački spektar, a dodao je i kako u kampanji očekuje udarce ispod pojasa ne samo prema predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću već i ostalim kandidatima na listama za Sabor.
Odgovarajući na novinarski upit brine li ga Milanovićev izlet na desnu stranu sa svađom sa srbijanskom Vladom koju je prouzročila snimka sastanka između njega i braniteljskih udruga, Franković je odgovorio kako vrijeđanje jednog naroda nije politika HDZ-a.
-Sad je svima već jasno kako je Zoran Milanović osoba koja je pustila onaj famozni snimak u medije, pokušavajući na taj način, vjerojatno pod nekakvim savjetima Alexa Browna pokušavajući ući u desni spektar biračkog tijela. Vrijeđanje bilo kojeg naroda nije politika HDZ-a, a vjerujem da nije ni SDP-a nego osobno Zorana Milanovića. Znamo da je on na nastupu na beogradskoj televiziji rekao ”Pa ja sam vaš”! Tad je bio njihov, a danas taj narod naziva šačicom jada. To dovoljno govori koliko je nisko čovjek spreman ići za glasove. Ne smije se nikoga omalovažavati, a u konačnici premijer će morati razgovarati sa svim susjednim državama na dobrobit hrvatskog naroda-  rekao je Franković.
Franković je na konferenciji ustvrdio kako HDZ u ovoj kampanji želi staviti naglasak na program, te kako se on osobno ponajviše zastupa za promjene u turizmu poput smanjena PDV-a u toj gospodarskoj grani.
Istaknuo je kako su s druge strane kampanje već počeli stizati ”udarci ispod pojasa i gležnjeva” poput udaraca na obitelj Andreja Plenkovića.
– Njegovu majku Milanović je nazvao vojnim lekarom, a udarci idu i na Damira Krstičevića, dokazanom hrvatskom generalu kojem se pokušava staviti na teret sudjelovanje u napadima na Vukovar. Očekujemo još i veće i grublje napade ne samo na njih dvoje, nego i na ostale kandidate – rekao je Franković.
Kandidat HDZ-a osvrnuo se i na čelnika Mosta nezavisnih lista Boža Petrova rekavši kako je Most predstavljen kao treći put, no kako su na kraju hrvatski narod držali za taoce.
– Rekli su nam da nisu foteljaši, a sada slušamo Petrova koji je prije devet mjeseci inzistirao na velikoj koaliciji, a dva mjeseca je za taoce držao cijeli narod, danas govori kako je velika koalicija najgore što se može dogoditi Hrvatskoj. Mi nismo za takvu koaliciju, ali upravo je Petrov na tome ‘dokazivao’ svoju vjerodostonost. Isticali su da nisu foteljaši, ali su htjeli mjesto premijera, guvernera HNB-a i pet ključnih ministarstava – rekao je Franković te pozvao Most da konačno jasno istakne kakav teritorijalni preustroj želi s posebnim naglaskom na Dubrovnik.
-Oni Dubrovnik vide samo kao jedan od gradova pod regijom Split, a to se mora jasno reći građanima – rekao je Franković.
Branko Bačić, također kandidat na listi za Sabor rekao je kako bi bio zločin ukinuti uspješne jedinice lokalne samouprave poput primjerice Župe dubrovačke. Ustvrdio je i kako je HDZ jamac prometne povezanosti Republike Hrvatske.
– Nama treba most, ali Pelješki most. To je strateški hrvatski projekt. Dubrovnik zaslužuje i puni profil autoceste do Osojnika, a ne kroz Trebinje kako je to pokušao u Cavtatu dogovoriti Zoran Milanović dok je bio premijer – rekao je Bačić te dodao kako sastavni dio tog prometnog pravca mora biti upravo Pelješki most.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist