Grad

FRANKOVIĆ O SUMMITU Ponovno smo se dokazali kao gostoljubiv i siguran grad s iznimnim ugledom

frankovic zelenski naslovna

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković osvrnuo se nasastanak na vrhu Ukrajina – Jugoistočna Europa koji je u srijedu, u organizaciji Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, održan u Dubrovniku. Gradonačelnik je uputio je poruku zahvale sugrađanima na iskazanom strpljenju koje su iskazali. Poruku gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

Poštovani sugrađani,

jučer je u našem gradu održan samit Ukrajine i zemalja jugoistočne Europe.

Nakon velikog međunarodnog skupa Kina 16+1, Dubrovnik je ponovno pokazao kako zna organizirati međunarodna događanja na najvišoj sigurnosnoj razini.

Bila mi je čast dočekati predsjednika Ukrajine, Volodimira Zelenskog, te mu uručiti knjigu ‘Zagonetka pobjede’ autora Olivera Peza. Predsjednik Zelenski, na prijedlog premijera Andreja Plenkovića, posjetio je Spomen sobu dubrovačkih branitelja te je, zajedno s premijerom, položio cvijeće u čast hrabrim herojima našeg grada.

Dubrovnik, grad domaćin, kao simbol mira i kulturne baštine, idealno je mjesto za slanje snažne poruke solidarnosti i zajedničkog rada na očuvanju slobode.

Banner 300x250 DU 1

Siguran sam kako će Dubrovačka deklaracija biti važan korak prema izgradnji mira.

Zahvaljujem građanima Dubrovnika na strpljenju koje su iskazali tijekom cijelog jučerašnjeg dana. Zahvaljujući Vama, ponovno smo se dokazali na međunarodnom planu kao Grad koji je gostoljubiv, siguran i s iznimnim ugledom. Sve ovo moguće je postići jedino kroz sinergiju građana i gradske uprave, što i najzahtjevnije zadaće čini lakšima za ispuniti.

Još jednom, dragi sugrađani, hvala Vam! Više smo puta pokazali i dokazali kako s ponosom nosimo titulu šampiona turizma i grada čiji se ugled prepoznaje u svakom kutu svijeta. To je Dubrovnik, grad s međunarodnim ugledom.

S poštovanjem,

Mato Franković

Pročitajte još

Na cesti Most – Pobrežje odlomile se stijene, alpinisti će ukloniti nestabilne dijelove

Dulist

Franković primio sudionike 26. seminara o europskim integracijskim procesima

Dulist

Kreće obnova kamenog pješačkog puta do Bosanke

Dulist