Grad

Franković na proslavi Dana Grada Imotskog: ‘Ljubav prema hrvatskoj grudi ovdje se posebno osjeti’

grad dubrovnik mato frankovic proslava grada imotskog

U povodu proslave Dana Grada Imotskog i blagdana Gospe od Anđela, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i predstavnik Zavičajnog kluba Imoćana u Dubrovniku Blaž Pezo, sudjelovali su danas na svečanoj sjednici gradskog vijeća grada prijatelja.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca u znak sjećanja na poginule branitelje kod Spomen obilježja Topana.

Pred uzvanicima i nazočnima, dubrovački gradonačelnik održao je prigodni govor. Čestitke je uputio svim stanovnicima Imotskog, dobitnicima javnih priznanja i gradskoj vlasti koja je, kako je istaknuo, učinila značajan iskorak, koji je pridonio prosperitetu njihova grada i kraja.

– Tradicija, prirodne ljepote i bogata baština nešto je s čime se ovaj kraj diči i ponosi. Temelji su to na kojima se kroz godine gradila Imotska krajina, koja danas bilježi sjajne uspjehe po pitanju investicija, ulaganja, poticaja mladih obiteljima da ostanu na svojoj djedovini i tu stvaraju obitelji i grade domove. Promišljenom politikom Grada Imotskog nastupili su posve novi trendovi, poglavito oni u sektoru gospodarstva i turizma. Upravo ti novi trendovi, stavili su u središte svakog Imoćanina, njegovu jedinstvenu priču i njegovu kvalitetu. Ljubav prema hrvatskoj grudi uz privrženost lokalnom identitetu ovdje se posebno osjeti. Ona nadahnjuje i zasigurno djeluje kao doprinos u sveprisutnom razvoju ovog područja. Od ove godine naša dva grada i službeno nose titulu gradova prijatelja, iako je naše prijateljstvo postojano, duboko prožeto, povijesno utemeljeno i njegovano. Dopustite mi stoga, da potaknut izrečenim, u ovom svečanom trenutku, kao predstavnik Grada Dubrovnika, uputim još jednom zahvale svim Imoćanima, hrabrim braniteljima, koji su u najtežim trenucima, obilježenim patnjama i boli, jugu Hrvatske, bili čvrsti oslonac. Naši prijatelji s područja Imotskog ni trenutka nisu dvojili kada je dubrovački kraj, izložen zvjerskim napadima agresora, trebao njihovu pomoć, njihovu neustrašivost i srčanost. Žrtva i solidarnost u teškim okolnostima trajno se pamti i ostaje kao bitna poveznica hrvatskih gradova, Imotskog i Dubrovnika. Plemeniti kakvi i jeste, drage Imoćanke i Imoćani, u vjeri i želji za općim dobrom nastavite razvijati ovaj Grad i promicati sve njegove blagodati – rekao je gradonačelnik.

Svečanoj sjednici nazočili su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnica, Zdravka Bušić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar, Šime Erlić, državni tajnici i zastupnici u Hrvatskom saboru, predstavnici hrvatskih sveučilišta, veleposlanici i predstavnici diplomatskog zbora, načelnici općine Imotske krajine i susjedne Bosne i Hercegovine te obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

Proslavu Dana Grada Imotskog, uveličale su glazbene izvedbe Klape Neviste i nastup FA Linđo.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist