Grad

Franković: Ministar Marić će dati suglasnost za žičaru čim Grad dostavi ovaj dokument

vijece6 frankovic 1

Na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mata Frankovića održan je sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem na temu koncesijske naknade za žičaru, javljaju iz Gradskog vijeća.
Na sastanku se razgovaralo o rješenju nedoumica vezanih za dobivanje suglasnosti Ministarstva financija Republike Hrvatske na Zaključak Gradskog vijeća o utvrđivanju koncesijske naknade za gospodarsko korištenje žičare Dubrovnik – Srđ te su nadležne osobe informirale predsjednika Frankovića kako je potrebno da Grad Dubrovnik Ministarstvu financija dostavi dopis u kojem se, kao davatelj koncesije očituje da su ispunjeni svi uvjeti iz članka 29. Zakona o koncesijama. Nakon što Grad Dubrovnik dostavi navedeni dopis s potrebnim privicima koji su već dobili prethodnu suglasnost Ministarstva financija, navedeno ministarstvo će dati pozitivno mišljenje.
Ovim su se stekli svi preduvjeti da se na idućoj sjednici Gradskog vijeća usvoji i ugovor između Grada Dubrovnika i tvrtke Excelsa nekretnine d.d., a za koji smo sigurni da će biti prihvaćen od strane navedene tvrtke koja je više puta isticala kako želi biti partner Gradu Dubrovniku, navodi u priopćenju predsjednik Gradskog vjieća Mato Franković.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist