Grad

Franković: Dubrovnik teži stvaranju kvalitetne sredine koja će djeci omogućiti lijepo, sigurno i sretno odrastanje

djecji tjedan

Tradicionalna manifestacija Dječji tjedan održava se diljem Hrvatske pod motom ‘Ljubav djeci prije svega’ do nedjelje, 9. listopada. Tom prigodom gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica primili su danas u Velikoj vijećnici predstavnike Društva naša djeca Dubrovnik i Dječjeg gradskog vijeća.
Franković je izrazio zadovoljstvo današnjim susretom istaknuvši kako gradska uprava posebnu pozornost posvećuje upravo djeci i onim najmlađima, donose iz Grada Dubrovnika u priopćenju. Naglasio je da je fokus djelovanja i dalje usmjeren na realizaciju projekata i sadržaja (parkova, igrališta) primjerenim i uređenim za mlade naraštaje i ispunjavanje njihovih svakodnevnih potreba, misleći pritom na igru i zabavu. Dodao je kako Grad Dubrovnik teži stvaranju jedne kvalitetne sredine koja će djeci omogućiti lijepo, sigurno i sretno odrastanje.
U ovoj prilici Potrebica je pohvalio kontinuirani rad Društva naša djeca Dubrovnik koji ulažu napore u rješavanje dječjih problema i angažiraju se u kontekstu uloge djece u Dubrovniku, njihova razvoja i uključivanja u različite programe i aktivnosti.
Predstavnici Dječjeg gradskog vijeća i Društva naša djeca uputili su pitanja, prijedloge i želje koje bi osnovnoškolcima i srednjoškolcima znatno olakšali ispunjavanje obaveza.

Pročitajte još

STRES U GUŽVAMA Pavela: Pomoći drugom vozaču stvara osjećaj mira i ugode

Dulist

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist