Politika

FRANKOVIĆ Divlji ‘bookeri’ stvaraju probleme. Budućnost nam je zatvoriti zonu oko Grada

guzva guzva

Stvar nije idealna kao što me pročelnik Šutalo pokušava uvjeriti – rekao je vijećnik Ljubo Nikolić (Srđ je Grad) postavljajući pitanje vezano za stanje na parkiralištima Tenis-Tabor i Žičara gdje taksisti i agencije koje ukrcavaju i iskrcaju goste stvaraju probleme građanima, uzrokuju zastoje i onemogućavaju građanima parkiranje.

-Vjerujem da ni vi ne želite ovakvo stanje i ovakvu sliku grada – rekao je Nikolić gradonačelniku.

-Svi mi to dobro znamo i nije vas pročelnik sigurno uvjeravao u nešto na što i sam troši veliku energiju. Naplatili smo više od 500 kazni, ali morate znati proceduru koju prometni redar radi prilikom zatjecanja vozila u prekršaju, a ova taksi vozila su se nalazila u prekršaju. Redar nakon što slika vozilo u prekršaju može tek za pet minuta doći naplatiti kaznu, a oni se čim on dođe vrte u krug. Agencije nisu problem. Garantiram da Blaž Pezo vidi registarske oznake ovih kombija da će ih prepoznati. Ovo su divlji bookeri, rade na crno i na divlje i uzrokuju probleme. To su isti oni s kojima muku mučimo na Pilama. Sad idu s kišobranima i prodaju na crno izlete. Morat ćemo uzeti informatore koji će upozoravati – ovi će vam uzeti novce. To je divljaštvo koje pokušavamo dovesti za red. Nema tu ozbiljnih partnera za razgovor. Ovo su lovci u mutnome koji jedino prepoznaju kaznu i misle da će je izbjeći. Neće – rekao je Franković dodavši kako su drugi problem taksisti.

-Dio ih želi partnerstvo, ali drugi dio se ponaša ovako kako ste ih vi slikali – rekao je gradonačelnik.

-Pokušavamo naći rješenje za njih s dva izdvojena punkta s video uvidom da vide kada treba doći na Pile, a Paščaru želimo vratiti građanima – rekao je Franković najavivši kako nam je budućnost zonu oko grada osigurati samo za stanovnike.

-Stupići i nikako drukčije – rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ Za Mata Frankovića sadašnjost i budućnost nije važna, samo politika i prošlost

Dulist

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist