Zanimljivosti

Frank i Freda poznaju i vole Hrvatsku!

gosti

Napisali su to u svom pismu Frank i Freda Letch koji dolaze u Hrvatsku već 43 godine i koju jako dobro poznaju. Njihovi prijatelji Viktor Rudež Hrvat iz Londona i Maja Lasić iz agencija Alfa Travel svake godine pomažu im u organizaciji njihovog boravka u Hrvatskoj.

Prvo naše putovanje bilo je točno prije 44 godine u tadašnju Jugoslaviju u Budvu, a od 1970.kad smo prvi put došli u Cavtat , stalno smo u Hrvatskoj. Obišli smo je čitavu od Poreča, Vrsara,gdje smo bili za vrijeme rata, Splita, Dubrovnika do posebno nam dragih Hvara,Mljeta i Lopuda. 24. kolovoza napunit ću 87 godina, a točno polovicu godina svog života redovno dolazim u vašu prekrasnu zemlju – dodao je Frank.

Frank i Freda trenutno borave u hotelu La Villa na Lopudu, a već sutra putuju na Mljet i potom dalje na Hvar. Engleski bračni par zaista se može pohvaliti dobrim poznavanjem naše zemlje, kako su strastveni ljubitelji putovanja ovog su proljeća krstarili europskim rijekama , a itinerar kruzinga uključivao je posjetu Osijeku i Vukovaru.

Izabrali smo taj itinerar upravo zbog uključenog posjeta Slavoniji, ranije smo čuli za osječku katedralu kao i za stradanje Vukovara. Dojmljivo je vidjeti kakve Je strahote prošao taj grad i oštećenja koja su još vidljiva – dodali su.
Frank i Freda žive u južnoj Engleskoj pokrajini New Forest, 15 km od Southamptona jedne od najpoznatijih  luka za kružna putovanja u sjevernoj Europi. Ovaj bivši vlasnik TV kuće i njegova supruga izbjegavaju u kolovozu biti kod kuće jer je njihov kraj također svojevrsna turistička meka, s oko 8 milijuna turističkih posjeta godišnje.

Dugogodišnji posjetitelji najbolji su promotori našeg turizma, stoga je TZ grada Dubrovnika za njih organizirala malu svečanost uručivši im zahvalnicu i prigodne poklone. Frank i Freda Letch na Mljetu će  provesti desetak dana, on će na ovom prekrasnom otoku proslaviti svoj 87. rođendan čemu se jako veseli, kao i planiranom dolasku u Hrvatsku sljedeće godine.
                       
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist