Grad

Francuski veleposlanici u Gimnaziji

veleposlanik gimnazija

U svom nastupnom posjetu Gimnaziju Dubrovnik posjetili su gospodin i gospođa Meunier, akreditirani francuski veleposlanici u Republici Hrvatskoj u pratnji gospođe Adriane Kremenjaš-Daničić iz Europskog doma Dubrovnik, počasne konzulice Francuske u Dubrovniku.

U godini kada Gimnazija Dubrovnik obilježava svoju 90.obljetnicu upoznali su se s djelovanjem ove škole, posebice u učenju francuskog jezika brojnih generacija učenika, od kojih su se mnogi u nastavku svog školovanja odlučili za studij francuskog jezika i književnosti, prevođenja, ili nekih drugih područja kroz koje imaju kontakte i suradnju s francuskim institucijama i građanima.

Njihove ekselencije su došli u Dubrovnik u za nas najvažnije dane u godini: Festu svetoga Vlaha, kojega slave i časte svi građani i posjetitelji grada – stari, mladi, vjernici i oni koji ne vjeruju, katolici, pravoslavni, muslimani, jer taj je svetac neotuđivi dio identiteta ovoga grada.

Učenici 3. i 4. razreda Gimnazije Dubrovnik koji uče francuski u pratnji profesorica ove škole Ane Pavličević, Pavice Palunčić Beloša, Ane Peković i ravnateljice Katarine Tolja predstavili su školu i kazali par riječi o sebi, svom školovanju, svom Gradu i željama za daljnje školovanje.

Ravnateljica Katarina Tolja je kazala kako Gimnazija Dubrovnik ima dugogodišnju tradiciju učenja francuskog jezika i kako svake godine upisuje 20-tak učenika koji se opredijele za učenje ovog iznimno važnog jezika kroz kojeg upoznaju i francusku kulturu. U toj svojoj poliglotskoj orijentiranosti Gimnazija Dubrovnik vrlo rado surađuje s ustanovama kao što je Europski dom kako bi što više poticala i proširila učenje kako francuskog tako i ostalih stranih jezika. Navodi kako se u Gimnaziji Dubrovnik uz engleski i još jedan drugi strani jezik od ove školske godine nudi i treći strani jezik kroz fakultativnu nastavu. Zahvalila se njihovim ekselencijama na posjetu te ih pozvala na daljnju kulturološku i obrazovnu suradnju.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist