DuList IN

FOTO/VIDEO Savršen spoj Silentea i Orsule

Silente

Koncert dubrovačke grupe Silente bio je savršen kraj ovogodišnjeg programa Parka Orsule.

Prepun amfiteatar dovoljno govori o obožavateljima koje ovaj mladi bend ima u svom Gradu, a večerašnjim koncertom kojim su promovirali skori izlazak svog albuma 'Lovac na čudesa' opravdali su svu pažnju koju im sugrađani daju.

Atmosfera na Orsuli bila je jednom riječju fenomenalna. Izveli su dio svog već poznatog repertuara, ali i neke nove pjesme. Šetali su između aranžmana, a prva pjesma koncerta bila je posvećena psu frontmena Tibora Karamehmedovića 'koji u posljednje vrijeme često ide u veterinara'. Kako je svojedobno rekao u razgovoru za duList, to je labradorica Lea koja je s njime već 15 godina.

Tijekom koncerta na binu su došli i brojni prijatelji benda i njegovih članova, mahom dubrovački glazbenici, a među njima i dio orginalne postave benda, kao i Davor Čupić, jedan od bivših članova, a ujedno i suosnivač benda još iz vremena kad su bili 'Silent', a ne 'Silente'

Sami glazbenici, po svom priznanju bili su zbunjeni, ali i sretni s odazivom, a posebnu zahvalu uputili su Andru Vidaku koji ih je pozvao na Orsulu.

Inače, priča o uspjehu je počela kada su svoj demo album "Lovac na čudesa", kojeg je snimio Toni Butigan, poslali različitim izdavačima, a Aquarius Records je taj album prepoznao i dogovorio sa Silenteom objavljivanje albuma. Pažnju šire javnosti Silente su, pak, skrenuli spotom za pjesmu "Terca na tišinu"“. Redatelj Dejan Aćimović već je i ranije bio fan benda, a snimanjem ovog spota je odlučio pomoći da bend izađe iz dubrovačkih okvira. Spot je na Youtube-u pogledan više od 400 tisuća puta, komentari su uglavnom pozitivni, a pjesma se vrtila na svim nacionalnim postajama pa Silente nekoliko tjedana boravi i na vrhu službene nacionalne liste aktualnih radijskih singlova Instituta hrvatske glazbe. Nakon tog uspjeha, uslijedio je drugi single i spot za pjesmu "Još jednom" koji korača stazama svog prethodnika te je na Youtube-u do sada pogledan više od 200 tisuća puta.

 

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist