Grad

FOTO/VIDEO Održana komemoracija za Đura Miletića

miletic komemoracija014

Komemoracijom u Kazalištu Marina Držića u srijedu u podne obitelj, rodbina, prijatelji i Linđovci oprostili su se od glazbenika, plesača i zaposlenika FA Linđa Đura Miletića.

-Od trenutka kada nas je nenadano i prerano napustio, mi, njegovi prijatelji i suradnici iz Linđa stalno vrtimo isto pitanje, ima li ikoga u brojnim generacijama našeg Ansambla i puno šire, u Gradu, tko nije poznavao Đura? A i oni koji ga nisu tako dobro poznavali kao mi čuli su da je bio drag, pošten, raspjevan, veseo i druželjubiv, ukratko: srce od čovjeka. Ništa mu nije bilo teško. Skroman, predan i radišan, malo je ili ništa tražio, a svima je sve, a ponajviše sebe davao. Dobri ljudi, u pravilu, odlaze pretužno i neopravdano prerano. Takav je bio i Đuro Miletić. Ogromno mnoštvo Dubrovkinja i Dubrovčana koji su te, zajedno s nama ispratili na Boninovu, pokazali su koliko si bio velik i dobrodošao čovjek u svakom društvu i koliko ćeš nam svima skupa nedostajati. U ime Folklornog ansambla Linđo zahvaljujem se svima koji su nam izrazili sućut i ispratili te na vječni počinak. Dragi Đuro, hvala ti na svemu i počivaj u miru! – rekla je tom prilikom ravnateljica FA Linđo Anuška Matušić.

O Đuru Miletiću još su govorili i pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu i baštinu Ana Hilje te u ime zaposlenika i amatera FA Linđo Stijepo Lazarević.

Komemoraciju su pjesmom ‘Fala’ zaključili članovi FA Linđo, a pročitani su i brzojavi sućuti iz udruga diljem Hrvatske.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović