Aktualno

FOTO/VIDEO Danci pobijedili, ali pročitajte koja je bila fantastična ideja Dubrovčana!

european bussiness game 020715 2

Gimnazija Dubrovnik ove je godine imala čast ugostiti međunarodno natjecanje European Business Game, natjecanje mladih iz više europskih zemalja.
Na natjecanju su sudjelovali mladi iz desetak europskih zemalja, a osnovna ideja natjecanja da mladi u grupama osmišljavaju jedan proizvod koji dotad nije postojao na tržištu. Za njega se rade i financijske i marketinške studije, te se oni predstavljaju na tržištu unutar tog natjecanja.
Ove godine je bilo 60 sudionika i to iz devet zemalja Hrvatske (koju je predstavljala Gimnazija Dubrovnik), Češke, Slovačke, Farskih otoka, Francuske, Italije, Engleske, Danske i Francuske Gvineje.
Ove godine pobijedila je Danska čiji su predstavnici predstavili žlicu koja mjeri temperaturu i težnu hrane. Hrvatski tim predstavio je ideju gumene narukvice koja mjeri temperaturu tijela, što je pogotovo praktično kod starijih ljudi i beba.
Inače, Gimnazija Dubrovnik jedina je dubrovačka škola koja je uključenau European Business Game projekt, koji se provodi već duži niz godina. Igra simulira projekt poduzetništva na europskom tržištu i natjecanje razmjene mišljenja i traženje savjeta. Ciljevi aktivnosti su: simuliranje tvrtke – prodaja, marketing i financije. Također potiče razvijanje ideja, istraživanje tržišta i suradnja. Cijelokupni projekt se provodi na engleskom jeziku: poslovni ugovori, financijski projekt, analiza poslovanja i planovi za budućnost. Projekt vode profesorice: Nikica Anić i Silvana Soljačić.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist