Grad

FOTOGALERIJA Veliki koncert duhovne glazbe na Stradunu!

duhovna glazba017

Dubrovčani i njihovi gosti ovu nedjelju uživali su u koncertu duhovne glazbe, koji je ujedno i humanitarnog karaktera, u organizaciji katoličke molitvene zajednice Effatha, župe sv. Mihajla – Lapad i Dubrovačkog zimskog festivala.

U humanitarni dio priče uključili su se mladi iz molitvene zajednice i lapadske župe te biskupijski Caritas. Na koncertu na Stradunu nastupili su Alan Hržica, Petar Buljan (Božja pobjeda) i Stijepo Gleđ Markos te prijatelji. Inače, ovo je druga godina da se u Došašću na Stradunu organizira ovakav glazbeni događaj.

Slavimo Gospodina na Stradunu!
Budući da koncert ima humanitarni predznak, na njemu su se prikupljali dobrovoljni prilozi za potrebe Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe ‘Maslina’.

Prema riječima don Marina Lučića u ovom blagdanskom razdoblju, razdoblju Došašća važno je slavljenje Boga.
– I ovo slavlje na Stradunu ide u tom smjeru – da se slavi Isus u našem gradu i da to potakne sve ljude na otvorenost prema drugom čovjeku. Zapravo, poruka je da slavimo Isusa i u toj otvorenosti njemu da budemo otvoreni i prema drugom čovjeku ne samo danas, već da taj susret s Isusom doživimo svaki dan, da doživimo da je svaki dan Božić, iako ga slavimo jednom godišnje. Ovo je vrijeme iščekivanja, vrijeme u kojem probuđujemo temeljne osjećaje služenja, darivanja i da se još više otvorimo Bogu. Vrijeme je i zornica i nekako se vidi da se budi čežnja za Bogom – poručio je uz duhovni koncert na Stradunu don Marin.

Pročitajte još

Novi pješački prijelaz kod OŠ Montovjerna!

Dulist

‘TATA JE TATA’ PONOVNO POKREĆE AKCIJU Skupljaju se sredstva za dva bitna uređaja!

Dulist

Lukrecija Pavlović Ujdur nova je ravnateljica Osnovne škole Župa dubrovačka

Dulist