Kultura

FOTOGALERIJA Uskrs u Primorju: Najbolji način za otrgnuti običaje zaboravu

uskrs u primorju 030416 naslovna

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je u nedjelju u selu Mrčevo u Dubrovniku kako su manifestacije poput ”Uskrsa u Primorju” kojeg organizira udruga Dubrovački primorski svatovi najbolji način za očuvati narodne običaje od zaborava.

Manifestacija ”Uskrs u Primorju” ima za cilj promociju običaja i tradicije gornjih sela dubrovačkog zaleđa, istaknuli su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika kao i ravnomjerniji razvoj Dubrovačko-neretvanske županije.
Sve prisutne pozdravili su danas dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, kao i župan Nikola Dobroslavić.
– Lijepo je danas biti ovdje, i svake godine doći na Uskrs u Primorju. Treba čuvati naše običaje, a naša udruga Dubrovački primorski svatovi to radi na izvrstan način. Vidjeli smo i običaje i zdravicu i sjajni Linđo. I drugi izvođači pokazuju ono što donose iz svog kraja i to je najbolji način da očuvamo običaje od zaborava. To je prekrasno bogatstvo koje imaju svi krajevi Hrvatske – istaknuo je Dobroslavić
Gradonačelnik Vlahušić izrazio je zadovoljstvo organizacijom te istaknuo kako se nada i obnovi stare Lokve u Mrčevu, nakon ulaganja u infrastrukturu odnosno završetka proširenja ceste.
Ovogodišnja manifestacija trebala se održati na Uskrsni ponedjeljak, no zbog lošeg vremena je odgođena, a u današnjem programu sudjelovali su Limena glazba Zaton, Dubrovački trombunjeri, Dubrovački primorski svatovi s izvedbom Primorske svadbe, te Malim Linđom na završetku programa, kao i dvanaestak kulturno–umjetničkih društava iz Dubrovačko- neretvanske županije, Dalmacije, te Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist