Sport

FOTOGALERIJA U Revelinu predstavljena maskota Europskog rukometnog prvenstva, a evo tko protiv koga igra!

rukomet zdrijeb europsko prvenstvo 140416 naslovna

U Dubrovniku je u četvrtak održan kvalifikacijski ždrijeb za Europsko rukometno prvenstvo za muškarce koje će se održati u Hrvatskoj 2018. godine, a predstavljena je i maskota prvenstva dizajnirana prema hrvatskoj pasmini tornjak.

Nakon izvlačenja u prvoj skupini su tako Danska, Mađarska, Nizozemska i Latvia. U drugoj skupini su Poljska, Bjelorusija, Srbija, Rumunjska, u trećoj skupini susrest će se Španjolska, Austrija, Bosna i Hercegovina, Finska, a u četvrtoj Island, Makedonija, Češka i Ukrajina. U petoj skupini su Njemačka, Slovenija, Portugal, Švicarska, u šestoj Švedska, Rusija, Crna Gora,Slovačka, a u posljednjoj sedmoj skupini kvalifikacija Francuska, Norveška, Litva i Belgija.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac rekao je nakon ždrijeba kako je Hrvatskoj cilj osvajanje zlata te zaokruživanje ciklusa jedinom medaljom koja nedostaje.
-Nama je cilj zaokruživanje ciklusa i osvajanje zlata kojeg jedino nemamo u svim našim medaljama.Mi imamo strašnu dobru reprezentaciju koja može pobijediti naročito ispred domaće publike. Ne treba bježati od odgovornosti, ali niti stvarati pritisak na reprezentaciju. Mislim da smo najbolji – rekao je Grahovac te dodao kako su pripreme za prvenstvo koje će se održati od 12. do 28 siječnja 2018. godine u Zagrebu, Poreču, Splitu i Varaždinu, već u tijeku.

Istaknuo je kako nakon ždrijeba nema tzv. ”skupina smrti”, no kako su dosta zanimljive druga i treća skupina u kojoj su Srbija i BiH.

Odgovarajući na novinarski upit o sigurnosnom aspektu prvenstva u kontekstu nedavnih terorističkih napada u Parizu i Belgiji, Grahovac je odgovorio kako su svi u HRS-u svjesni rizika te kako se velika pažnja poklanja sigurnosnom aspektu.

-Razmišlja se stalno o tome jer je to nešto što je sadašnjost i svjesni smo svi rizika i opasnosti kod organizacije ovakvog natjecanja i veliku pažnju ćemo posvetiti sigurnosnom aspektu –  rekao je Grahovac.
Inače, ime maskote još nije poznato, a iz organizacije su poručili kako će se ime birati putem nagradne igre.

Hrvatska kao domaćin ne prolazi kvalifikacijski dio turnira.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca