Stonski školjkari, nakon dvije godine pauze, jedva su dočekali da svoj najukusniji i nadaleko najpoznatiji proizvod ponovno predstave brojnim ljubiteljima kamenica. Na blagdan svetog Josipa, kamenica je mnoge ‘natjerala’ put Brijeste i Bistrine, gdje se konačno održava Dan malostonske kamenice. Upravo je malostonska kamenica proslavila poluotok Pelješac i uvrstila ga na gastronomsku kartu svijeta, a za njom uzdišu pravi gurmani diljem svijeta smatrajući da je upravo malostonska kamenica najukusnija i najsočnija na svijetu.
Dan malostonske kamenice tradicionalno se održava svake godine u mjesecu ožujku, a upravo se taj mjesec smatra mjesecom kamenice jer je ona tada najpunija i najukusnija. No, nažalost, protekle dvije godine zbog epidemioloških prilika u kamenici nismo mogli uživati na javnoj manifestaciji.
Koliko je njenim ljubiteljima nedostajala, najbolje svjedoče fotografije s Bistrine, gdje se ove subote zaputio i naš fotograf Zvonimir Pandža.
Uz zvukove dalmatinske pjesme, vrhunsko pelješko vino i tradicionalne lokalne proizvode poluotoka Pelješca mnogi su ovaj predivan proljetni dan odlučili provesti upravo na Pelješcu.
Prethodna vijest