Kultura

(FOTOGALERIJA) Otvorena Izložba Slavena Tolja “KRAKELURE. PAVO I JA.”

Izlozba

Otvorena je izložba “KRAKELURE. PAVO I JA.” renomiranog umjetnika Slavena Tolja. Ova izložba predstavlja njegovo prvo samostalno predstavljanje u vlastitom prostoru nakon niza istih, ali različitih izložbi održanih u Splitu, Bologni, Rijeci i Zagrebu.

Izložba “KRAKELURE. PAVO I JA.” istražuje kompleksne teme kao što su smrt, potrošenost i dotrajalost, a svaki rad služi kao refleksija umjetnikovog svakodnevnog života. S obzirom na to da Toljeva umjetnost koristi realni prostor i pronađene objekte, ona postaje svojevrsna arheološka metoda koja oživljava prošlost i prisjeća se ljudi i situacija koje su ostavile trag na njegovoj duši.

Slaven Tolj, rođen 1964. godine, poznat je po svom radu u različitim umjetničkim poljima, uključujući performans, ambijentalne instalacije i site-specific projekte. Njegova umjetnost često se bavi društvenim temama, identitetom, ljudskom ranjivošću i smrtnosti. Osim umjetničkog rada, Tolj je poznat i kao kustos, suosnivač Art radionice Lazareti te Instituta za suvremenu umjetnost u Zagrebu.

Banner 300x250 DU 1

Ova izložba dolazi kao dio proslave 35 godina rada Art radionice Lazareti, a trajaće do 8. studenog 2024. godine. Radno vrijeme Galerije Otok je od ponedjeljka do petka, od 11 do 19 sati.

 

Pročitajte još

[FOTO] U Sponzi otvorena međunarodna izložba ‘Obzorja’

Dulist

U KNEŽEVU DVORU Koncert Zbora Ivana Cankara iz Slovenije

Dulist

VEČERAS U GALERIJI OTOK Izložba Slavena Tolja

Dulist