DuList IN

FOTOGALERIJA: IZLOŽBA U UVALI LAPAD Pođite pogledati kako izgleda Hrvatska kroz oči National Geographica!

National Geographic - Hrvatska iz zraka, izložba Davora Rostuhara, 01. srpnja 2014.

Izložba fotografija ”National Geographic – Hrvatska iz zraka” otvorena je večeras u 18 sati ispred hotela Kompas u Uvali Lapad.

 

Dubrovačka publika će moći izložbu pogledati na Šetalištu Kralja Zvonimira u Lapadu od 1. do 13. srpnja. Nakon Dubrovnika, izložba putuje u Split, Hvar, Zadar, Rijeku, Varaždin i Osijek, a u naredne dvije godine posjetiti će i druge veće gradove u Hrvatskoj.
-Inspiracija se dugo kovala, Hrvatsku iz zraka počeo sam fotografirati još 2006. godine. Prve reakcije su bile fantastične i malo pomalo shvatili smo da to moramo pretvoriti u jedan lijepi projekt.Htjeli smo da dođe do što je više moguće ljudi da nije zatvorena u galerijskim prostorima – rekao nam je Davor Rostuhar, autor izložbe koja na 60 fotografija pokriva cijelu Hrvatsku od Slavonije preko cijele Jadranske obale.
-Ideja je bila prikazati najcjelovitiju sliku Hrvatske. Nismo mogli svaki grad slikati, ali ovo što je ostalo za izložbu to je ono najbolje od najboljeg – rekao je Rostuhar.
Podsjetimo, „National Geographic – Hrvatska iz zraka“, izložba i fotomonografija Davora Rostuhara o dosad neviđenim kulturnim i prirodnim ljepotama Hrvatske, premijerno su predstavljeni u Zagrebu od 4. do 26. lipnja i srušili su sve rekorde posjećenosti izložbi u Meštrovićevom paviljonu – domu HDLU. Nakon Zagreba izložba je krenula na turneju po Hrvatskoj, a prva postaja na trogodišnjem putu je upravo Dubrovnik.

Za razliku od Zagreba gdje je izložba bila postavljena u galeriji, putujuća izložba biti će postavljena po najatraktivnijim javnim prostorima hrvatskih gradova – rivama, trgovima, parkovima – kako bi snažnu poruku o nevjerojatnoj raznolikosti ljepote hrvatske kulturne i prirodne baštine, poslala što većem broju posjetitelja.

To je i prva energetski samoodrživa izložba koja na taj način putuje Hrvatskom. Naime svaki od 30 postamenata s fotografijama na sebi ima solarne ploče koje preko dana skupljaju energiju da bi po noći fotografije bile rasvijetljene.

Projekt je od početka prepoznao najprestižniji svjetski fotografski časopis National Geographic, a dvije od šest dosada objavljenih reportaža, nagrađene su prestižnom nagradom National Geographica.

Zasebno izdanje knjige na engleskom jeziku „National Geographic – Croatia from above“ ujedno je prva hrvatska fotomonografija koja će kroz brand National Geographica doživjeti svjetsku distribuciju putem mreže ovog priznatog magazina.

Pročitajte još

NOVI TJEDNI PROGRAM Noć Rijeke dubrovačke uz Giuliana!

Dulist

NEDJELJNA ŠPICA Stradun je pun, ispijaju se kave, traži se hlad

Dulist

NAKON VJENČANJA U DUBROVNIKU Liam i Nicole Stewart čekaju drugo dijete

Dulist