Posljednjeg dana Good Food Festivala na Stradunu je održana ‘Dubrovačka trpeza’.
Duž cijeloga Straduna predstavili su se brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari i ugostitelji, te konavoski i pelješki vinari koji su prezentirali svoje znanje i umijeće. Bio je to pravi užitak za oči i nepca za sve ljubitelje dobre hrane.
Uz vrlo simbolične cijene bonova za jelo od 35 kuna i bonova za vino za 15 kuna, moglo se uživati u brojnim delicijama i kušanju vina, a prihod je bio namijenjen u humanitarne svrhe – za nabavku novog mamografa Općoj bolnici Dubrovnik, a sve je glazbom obogatio nastup Klape Maestral.
Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je danas i kako se do Nove godine po prvi put u povijesti očekuje milijunti dolazak u Dubrovnik.
Vlašić je napomenula kako na današnjoj Trpezi sudjeluje 90-ak izlagača, od hotelijera i ugostitelja do učenika Turističke i ugostiteljske škole. Ustvrdila je kako je sezona bila izvrsna, te najavila ostvarivanje milijuntog dolaska u gradu Dubrovniku.
– Ova sezona je zaista izvrsna i bližimo se milijuntom dolasku po prvi put u povijesti. Imamo 11 posto više dolazaka, prešli smo tri milijuna noćenja. Sada smo na 930 tisuća dolazaka, a sezona je zaista izvrsna, do Nove godine bi trebali imati tog milijuntog gosta. U ovom mjesecu imamo čak 29 posto više dolazaka i noćenja nego što smo imali prošle godine. U Dubrovniku je jaka i kongresna sezona i hoteli su na 90 posto popunjenosti još ovaj i sljedeći vikend, odnosno dokle traju izravni letovi. Nadamo se da ćemo uspjeti, osim Londona, Frankfurta i Istanbula, u sljedećim godinama doći i do većeg broja linija zimi – rekla je Vlašić.
‘Dubrovačka trpeza’ održana je u organizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Županije dubrovačko-neretvanske, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i Ceha ugostitelja.