DuList IN

FOTOGALERIJA / VIDEO Aklapela se preselila u Pupa!

aklapela pupo005

Subotnje jutro, unatoč kiši, bilo je puno pjesme! Ovogodišnji sudionici Aklapela Festivala prođirali su Stradunom, svratili u okolne uličice te jednostavno – zapjevali, na radost mnogih ljubitelja klapskih napjeva, ali i posjetitleja grada, kojima kiša nije niti malo smetala.

Druženje klapaša nastavilo se i kavani Pupo uz druženje i kolače.

Festivalski program se nastavlja u subotu večer, s početkom u 19.30 sati, nastupom ženskih klapa FA Linđo i Dišpet te muških klapa Sinj, Kaše, Tragos i Bunari. Tradicionalno, Festival i ove godine završava koncertom sakralne tematike koji će se održati posljednjeg dana Festivala, 10.travnja u 12.00 sati, u crkvi sv. Dominika, na poklon Gradu i njegovim posjetiteljima, a u okviru kojeg će nastupiti klape: Bunari, Dišpet, Kapric, Kaše, Luka, Luka Ploče, Nostalgija, Orca, Sinj, Subrenum i Tragos.

Festival Aklapela njeguje izvorno klapsko pjevanje, priznato i od strane UNESCO-a kao dio svjetske nematerijalne kulturne baštine. Klapska pjesma, petu godinu zaredom, oduševit će brojne zaljubljenike u tradicionalnu pjesmu i izvornu hrvatsku etno glazbu.

Ulaznice je moguće kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: agencija Dubrovnik Partner i Kulturno umjetničko društvu KIC, te sat vremena pred početak koncerta u Lazaretima.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist