Zanimljivosti

FOTO: Završio maraton “77 sati za 77 srca”

biciklisti142

Klub za ekspedicionizam i sport „KEKS“ iz Virovitice organizirao je humanitarni biciklistički maraton pod nazivom „77 sati za 77 srca“ koji je započeo 9. srpnja u Iloku, a završio danas na Pilama.

Ovim maratonom prijeđeno je 1200 kilometara između najistočnijeg i najjužnijeg kraja Hrvatske, a cjelokupni prihod od 11 tisuća kuna je namijenjen SOS selu Ladimirevci. U vožnji je sudjelovalo 20 biciklista od kojih su šestorica iz Virovitice, petorica iz Osijeka, jedan iz Bjelovara i Rijeke, dok su ostali iz Zagreba.
 
Sudionike maratona dočekali su danas na Brsaljama predstavnici Grada i Turističke zajednice, kao i članovi raznih udruga s dubrovačkog područja. Ovu akciju su financijski i logistički popratili Volonterski centar Dubrovnik, TZ, Grad, Caritas, te restoran Mimoza kako bi se gosti osjetili i više nego dobrodošli, te na najbolji način upoznali jedan od najljepših  eurospkih i mediteranskih gradova.
 
Idejni pokretači ovog projekta su Neven Relid iz KEKS-a i Igor Toman iz Biciklističkog tima Slavonija Osvit. Klub za ekspedicionizam i sport “KEKS“ osnovala je grupa entuzijasta 2011. godine u Virovitici sa ciljem promicanja sporta, biciklizma i humanitarnog rada.
 
KEKS broji 30 članova koji treniraju prema individualnim interesima, uzevši u obzir da okupljaju amatere iz različitih sportskih grana. Međutim, sve humanitarne akcije organiziraju se i provode zajedničkim snagama. Jedna od najbitnijih akcija je „Ultramaraton Osijek – Knin 2011.“ kada su u 34 sata odvozili humanitarni maraton prilikom kojeg su donirali bicikla kninskoj djeci slabijeg imovinskog stanja.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1905. Na Dubcu rođen začetnik moderne ekološke misli Tomislav Macan

Dulist

IPAK MOGUĆE GREŠKE U MJERENJU? I stručnjaci iznenađeni naglim padom temperature mora

Dulist

KUĆA BUKOVAC Još jedna Art&Wine radionica

Dulist