DuList IN

[FOTO] Završen treći Ponta Lopud festival

Zavrsen treci Ponta Lopud festival

Nakon pet dana završilo je treće izdanje Ponta Lopud festivala. Na jednom mjestu okupili su se brojni istaknuti profesionalci filmske industrije, kao predavači ili sudionici, kako bi u neposrednoj interakciji razmjenjivali mišljenja i iskustva, stekli dragocjena znanja te se inspirirali za nove filmske projekte.

Višestruko nagrađivani redatelj Ruben Östlund i glumac Edward Norton održali su predavanja i radionice za redatelje i glumce, a istaknuta direktorica fotografije na filmu Urszula Pontikos stručne programe za snimateljice.

Predavanja polaznicima održali su i agent za talente i partner u United Talented Agency Brian Swardstrom, Oscarom nagrađen producent Peter Spears, nagrađivani meksički reditelj, scenarist i producent Michel Franco, finski redatelj i scenarist Juho Kuosmanen, izvršni producenti Giorgos Karnavas i Konstantinos Kontovrakis i Oscarom nagrađena producentica Mollye Asher.

Kao posebni gosti festivala, od kojih su se mnogi na Ponta Lopud vratili po drugi odnosno treći put tu su bili poljski reditelj, oskarovac Pawel Pawlikowski, renomirani producent Philippe Bober, srpski redatelj i filmski producent Ognjen Glavonić i britanska snimateljica Nina Kellgren.

S nestrpljenjem iščekujući četvrto izdanje Ponta Lopuda, vjerujemo da organizatori već razmišljaju o novim programima i predavačima koje ćemo slušati dogodine. Bez sumnje, mnogi od njih na Lopud će se ponovo vratiti, kao što to čine iz godine u godinu.

Festival su podržali regionalni filmski centri i fondovi kroz partnerstvo s Ponta Lopud festivalom: Hrvatski audiovizualni centar, Filmski centar Srbije, Filmski centar Crne Gore, Agencija za film Sjeverne Makedonije, Fondacija za kinematografiju Sarajevo i Slovenski filmski centar.

Foto: John Pavlish

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist