Kultura

[FOTO] Zatvoren 18. festival ‘Glazba i riječ’

zatvaranje 18 festival glazba i rijec konavle art villa banac 2

Na prekrasnoj taraci Vile Banac u Cavtatu sinoć je gostovala predstava „Mara i Kata” koja je oduševila publiku, a s kojom je završen 18. festival „Glazba i riječ” udruge Konavle art u suradnju s Dubrovačkim ljetnim igrama. Autorski projekt redatelja Saše Božića nastao je u suradnji s dramskim umjetnicama Doris Šarić-Kukuljicom u ulozi Kate i Natašom Dangubić u ulozi Mare, a inspiriran je legendarnom emisijom „Na posjedu u kundurica” HR Radio Dubrovnika.

Izniman interes publike za ovu predstavu se pokazao i sinoć na prepunoj taraci Vile Banac, tim više jer je za cilj imala humanitarnu svrhu. Ulaz na sva događanja festivala „Glazba i riječ” kroz svih 18 godina je besplatan te su se organizatori odlučili, u dogovoru sa župnim uredom crkve sv. Nikole u Cavtatu, prikupiti humanitarni prilog koji će biti proslijeđen ljudima u potrebi. Konavle art zahvaljuje svima što su svojim prilozima zaokružili punoljetnost festivala s plemenitim ciljem.

Veliku zahvalu upućuju gospodinu Enveru Moraliću, vlasniku Vile Banac i svim djelatnicima Wine bar Banac koji su ugostili i omogućili održavanje sinoćnjeg kulturnog događaja.

Voditelji festivala su se trudili osmisliti kvalitetan, edukativan te pomno osmišljen raznolik program u kojem je sudjelovalo stotinjak umjetnika. Kroz dva mjeseca festivalskog programa organizirani su koncerti, predstave, radionice, opera i tiskanje knjige.

Udruga Konavle art zahvaljuje se vjernoj publici koja ih prati u velikom broju te svim sponzorima, donatorima i suradnicima: Općina Konavle, Turistička zajednica Općine Konavle, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Muzeji i galerije Konavala, Ministarstvo kulture i medija, Marina resort, Umjetnička škola Luke Sorkočevića, Dubrovački simfonijski orkestar, KUD Čilipi, VK Cavtat, Dubrovački podrumi i Dubrovnik Art V. Šerbu te HR Radio Dubrovnik, Libertas TV, Dubrovački vjesnik, DubrovnikNet, DuList, Dubrovački dnevnik, Glas grada, Libero portal i ostali.

Pročitajte još

Dubrovačka umjetnica Iva Laterza Obuljen svoju izložbu otvara u Istri i Zagrebu

Dulist

[FOTO] FA Linđo oduševio publiku ispred Katedrale

Dulist

Ne propustite andaluzijske ritmove flamenca u izvedbi Cristina Aguilera Flamenco Tria

Dulist