Grad

[FOTO] Započela je rekonstrukcija vanjskih terena u Gospinom polju

gospino polje 2

Uklanjanjem dotrajale zaštitne ograde i umjetne trave na nogometnom igralištu započela je renovacija sklopa vanjskih igrališta smještenih uz Sportsku dvoranu u Gospinom polju.
Radovi se kao dio kontinuiranog investicijskog ciklusa izvode s ciljem unapređenje sportske infrastrukture Grada i osiguranja adekvatnih uvjeta za trenažni proces sportskih klubova te je sufinancirana bespovratnom sredstvima u visini 60 posto investicije.
-Prvi teren je nogometni teren za treninge i U8 kategoriju. Zamijenit će se umjetna trava, formirat će se prostor za klupe za igrače. Uredit će se zid i betonske tribine na koje će se staviti plastične klupe. Zamijenit će se i dotrajale ograde, ali i golovi. Drugi teren će se urediti za košarku, ali i za odbojku i badminton. Bit će više sportova, jer su mnogi klubovi istaknuli kako im treba i vanjski teren za trenažni proces ljeti – istaknuo je gradonačelnik Franković prilikom potpisa ugovora s odabranim izvođačem radova, tvrtkom Edel sport d.o.o..
Vrijednost ugovorenih radova je 334.720,50 eura s PDV-om. Gradu Dubrovniku su, putem Javnog poziva Ministarstva turizma i sporta, odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 199.084,00 eura za ove radove, dok će preostali iznos Grad osigurati iz vlastitih sredstava.
Uz ovu značajnu investiciju, samo u Gospinom polju započinje i izgradnja prvog boćarskog doma Đuro Miletić, a planirana je i cjelovita obnova sportske dvorane za koju je svrhu Gradu bespovratno odobreno 1.676.290,37 eura. Osim toga, u tijeku su i radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora za VK Neptun.

 

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Gradonačelnik je uputio sućut obitelji Iva Dabelića

Dulist

Osnovnoškolcima i ove godine besplatne knjige, srednjoškolcima prema Pravilniku

Dulist

OBAVIJEST HEP-a Pogledajte tko je bez struje

Dulist