Kultura

FOTO Zanimljivi “Weltschmerz” u Kneževom dvoru

weltscmerz 12

Mladi umjetnici udruge 'Sve ostalo je glazba' sinoć su u Kneževom dvoru predstavili novi scenski kolaž pod nazivom 'Weltschmerz'.

Za koncept ovog scenskog kolaža, odnosno zanimljivog spoja glazbe, književnosti i slikarstva, koji je izveden uz tehničku podršku Dubrovačkih ljetnih igara, zaslužni su osnivači udruge Ivana Jelača, Damjan Bučić i Frana Marija Vranković, koji su publici predstavili večer u kojoj tematiziraju kolektivni osjećaj svjetske boli koji je zahvatio mlade ljude na samom početku 19. stoljeća te način na koji se odraz njihove boli oslikava danas.
 
Glumica Mirej Stanić je u ulozi kustosice otvorila izložbu triju mladih dubrovačkih akademskih slikarica Ivane Miloglav-Ivanković, Ivone Bure i Nikice Pavlović, čije su slike nastale na djela skladatelja njemačkoga romantizma.

Damjan Bučić (gitarist), Dora Kamber (violinistica), Laura Hladilo (sopranistica), Ivana Jelača (pijanistica) i Stefani Grbić (pijanistica) izvodili su zanimljiv glazbeni repertoar, koji je uključivao djela Beethovena, Brahmsa, Schuberta i Schumanna.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist